Bucureștenii din sectorul 4, sătui de scandalurile declanșate de primarul Băluță

Ultima actualizare:

    Primarul Daniel Băluță i-a supărat în mod frecvent pe locuitorii din sectorul 4 al Capitalei
Primarul Daniel Băluță i-a supărat în mod frecvent pe locuitorii din sectorul 4 al Capitalei

Urmaşul lui Piedone la şefia Primăriei Sectorului 4 se transformă, pe zi ce trece, într-un mic dictator. Ridicarea abuzivă a chioşcurilor de ziare se alătură altor gafe marca ”Daniel Băluţă” precum eliminarea servciilor de pază din şcoli şi tăierea burselor pentru elevi. Acţiunile edilului stârnesc nemulţumirea bucureştenilor din sectorul 4, care s-au cam săturat de scandalurile declanşate de primar.

„Este revoltător. Nu toţi oamenii au Internet. De exemplu, eu rareori deschid televizorul. Domnul primar nu face decât să ne restrângă dreptul de avea acces la informaţie prin faptul că ne ia chioşcurile“, spune un domn în jur de 50 de ani. Nici tinerii nu sunt de acord cu decizia lui Băluţă, chiar dacă mulţi dintre ei nu cumpără ziare. „Eu recunosc: nu citesc ziare, dar asta nu înseamnă că n-ar trebui să mai avem chioşcuri în cartier. Sunt oameni cărora le place să citească ziarul. Nu este corect faţă de ei“, este de părere Cristi, un tânăr de aproape 20 de ani.

Supărat şi pe elevi

Problema ridicării chioşcurilor de ziare nu este singura chestiune ce îi revoltă pe cei din Sectorul 4. În preajma noului început de an şcolar, edilul anunţa că şcolile din Sectorul 4, unde învaţă mii de elevi, nu vor mai avea asigurate serviciile de pază pe motiv îl costă prea mult. „ Suntem îngrijoraţi pentru copii noştri. Vedeţi prea bine câte nenorociri se întâmplă în şcoli. Cum să nu ne fie frică? Băiatul meu învaţă la Gheorghe Şincai. Acolo, asociaţia de părinţi a propus să venim cu bani de acasă ca să plătim nişte gardieni să păzească liceul“, a povestit  un părinte din Sectorul 4 pentru adevarul.ro.

 „Copiii se mai bat între ei. Cine o să intervină? Profesorul? Dar dacă profesorul este violent cu elevii, atunci cine se mai bagă? Domnul primar nu se gândeşte la asta“, afirmă un alt locuitor din aceeaşi zonă. Aceaşi primar anunţa, în noiembrie, anul trecut, că va tăia din bursele elevilor pentru că nu sunt suficienţi bani la bugetul local. Bursele au fost „ciuntite” în felul următor: bursa de merit - de la 350 lei/lună, la 100 de lei/lună, bursa de studiu - de la 300 de lei, la 100 de lei, bursa de performaţă, de la 500, la 350 de lei. Ulterior, în luna mai, primarul a mai crescut bursele, însă nu la nivelul de dinaintea tăierilor. Concret, acesta a mai dat 100 de lei pentru bursa de merit - ajungând la 200 de lei, şi încă 50 de lei pentru fiecare bursă de performanţă- ajungând la 400 de lei.

Cozi la plata gunoiului

O altă ispravă marca Daniel Băluţă ce îi supără pe locuitorii din Sectorul 4 este că sunt nevoiţi să stea la cozi pentru a achita banala taxă de gunoi. Dacă până în luna aprilie acestui an, taxa era plătită alături de celelalte cheltuieli de la întreţinere, de atunci, însă, cetăţenii din Sectorul 4 trebuie să o plătească la sediul primăriei. „La ce ne pune pe drumuri şi să stăm la coadă? Era foarte bine cum era înainte. Taxa pentru gunoi era inclusă în întreţinere. Deci când plăteam întreţinerea, plăteam şi gunoiul“, ne-a declarat un bărbat trecut de prima tinereţe. Alţi locatari sunt ceva mai vehemenţi în privinţa acestei decizii luate de edil. „E cel mai prost primar pe care l-am avut vreodată. Să te pună aşa aiurea pe drumuri e mai mult decât penibil“, ne-a spus un bucureştean. 

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net