Ce spune ministrul de Interne despre reacția polițiștilor în cazul crimei de la metrou

Ultima actualizare:

    Foto: arhivă personală
Foto: arhivă personală

Mulți se întreabă acum dacă nu cumva crima de la metrou de marți, 12 decembrie, ar fi putut fi prevenită. Agresoarea mai încercase să arunce o tânără în fața metroului cu câteva ore înainte, iar victima a fost plimbată de la un ghișeu la altul până a reușit să depună plângere.

Ministrul de Interne Carmen Dan a caracterizat această reacție întârziată a oamenilor din subordine drept o ”sincopă”. O sincopă de două ore. Plângerea tinerei împinse la stația de metrou Costin Georgian a fost înregistrată, într-un final, cu numai câteva minute înainte de cel de-al doilea atac, de la Dristor 1.

Ministrul de interne a declarat joi, 14 decembrie, că a fost "o sincopă" în privința răspunsului poliției în acest caz, dar ca nu face mai multe declarații pentru că este o anchetă în derulare. Ea a adăugat că desfășurarea acestui caz, de la sesizarea facută și până la procedura de audiere "e destul de justificată"."E o anchetă în derulare, n-aș vrea să mă pronunț eu acum, la cald, însă din ceea ce am văzut eu, polițiștii, din momentul când au fost sesizați - se cunoaște deja că a fost o oarecare sincopă după apelul pe 112, dar de la ora 17.15, când au fost sesizați și au început procedura de audiere, eu cred că este destul de justificată aceasta prezentare a procedurilor", a spus ministrul, citat de Hotnews.

Tânăra care a supraviețuit tentativei de omor de la stația de metrou Costin Georgian, după ce s-a luptat cu agresoarea care a împins-o de mai multe ori, a așteptat două ore pentru a putea depune plângere la Poliție, scrie News.ro. Asta pentru că în fața ei era o femeie care își pierduse sacoșa pe peron, iar polițistul de acolo i-a cerut să aibă răbdare, motivând că el este singur, a declarat, la Antena 3, tatăl tinerei, precizând că după incident, care a avut loc în jurul orei 15.30, au sunat la 112, de unde au fost direcționați la poliția din metrou, reușind să depună plângerea în jurul orei 19.00.O tânără în vârstă de 25 de ani a murit marți seara, în stația de metrou Dristor. Ea a căzut în fața unei garnituri de metrou, inițial suspectându-se că a fost vorba despre o sinucidere. Poliția Capitalei a anunțat, după câteva ore, că tânăra a fost de fapt împinsă de o altă femeie și a făcut publice imagini cu aceasta. Agresoarea este cercetată pentru omor și tentativă de omor și a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.


    Femeia a provocat moartea unei tinere, după ce a împins-o în fața metroului
Femeia a provocat moartea unei tinere, după ce a împins-o în fața metroului

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net