Poftiţi la ultimele show-uri cu animale în arena circului!

Ultima actualizare:

    Din Ungaria a venit  un număr spectaculos  de dresură de caiFotografii: Dorin Constanda
Din Ungaria a venit un număr spectaculos de dresură de caiFotografii: Dorin Constanda

100 de artişti, 50 de animale. Un regal artistic, în care dresorii Circului Globus îşi vor lua adio de la public. De la 1 martie, spectacolele cu animale vor fi amintire. Reporterii Click! au asistat la repetiţiile pentru Festivalul Internaţional de Circ Bucureşti.

”OOOOOO”. Foca Oscar îşi face apariţia în stil de mare vedetă şi stârneşte hohote de râs. Se tăvăleşte şi se învârte de parcă ar fi la ea acasă. Thomas, dresorul ei, a adus-o tocmai din Danemarca pentru a fermeca spectatorii din manej.


    Thomas știe  limbajul focilor  și o să traducă  ce spune Oscar
Thomas știe limbajul focilor și o să traducă ce spune Oscar

Un alt număr de mare succes este o dresură de papagali veniţi tocmai din Spania. Juan Guttierez a reuşit să transforme păsările în dansatori şi patinatori. O simplă comandă şi înaripatele dorm, merg sau vorbesc, întocmai ca un om. Numerele de dresaj care au drept protagonişti caii şi câinii duc circul la nivel de artă. Dar cel mai bine, veniţi să-i vedeţi! Va fi pentru ultima dată, la Circul Globus. De la 1 martie, potrivit unei hotărâri a mai-marilor Capitalei, la Circul Globus nu se mai pot desfăşura spectacole cu animale, dresura fiind scoasă din obiectul de activitate al instituţiei. Pentru artiştii care făceau astfel de numere a fost un moment dramatic, pe care sperau să nu îl trăiască niciodată. 


    Papagal să conducă  mașina puteți  vedea doar la  Circul Globus
Papagal să conducă mașina puteți vedea doar la Circul Globus

La 34 de ani, Georgiana Neselan este dresor şi unul dintre artiştii care va rămâne fără job de la 1 martie. A lăsat slujba de birou şi savoarea parfumurilor scumpe pentru munca la grajd şi mirosul de cal. Deşi a terminat Facultatea de Istorie este dresoare de opt ani şi lucrează cu un coleg, Filimon Iordache, care face acelaşi lucru de 35 de ani.

”Ca să înţelegeţi ce sunt caii mei pentru mine vă spun că împreună trecem şi prin foc. Le-am făcut injecţii, m-am jucat cu ei de parcă mi-ar fi copii. Mă bucur cu ei, mă joc cu ei, când mă doare ceva pe mine, ei simt şi suferă şi ei”, sunt cuvintele dresoarei despre colegii ei de număr, caii Pluto, Ecuador, Sheikh şi Nero.


    Numerele de  contorsionism  şi trapez vor  ţine spectatorii  cu sufletul la gură
Numerele de contorsionism şi trapez vor ţine spectatorii cu sufletul la gură

În ciuda faptului că decizia Primăriei Capitalei nu mai poate fi întoarsă, ea nu şi-a pierdut speranţa. “Sper ca măcar în cazul animalelor domestice să se revină. Nu există nicăieri în Europa aşa ceva. Am colegi care sunt şocaţi de ceea ce s-a întâmplat, iar Mioara, dresoare de tigri, este cea mai afectată, pentru că s-a vorbit de cruzime faţă de animale, iar ea ştie cum a crescut felinele cu biberonul de la câteva luni”, spune cu lacrimi în ochi Georgiana.

De luni, 20 februarie, încolo, va repeta şi se va uita cu jind la colegii ei care vor avea voie să apară. Dar asta-i viaţa, iar ei nu i-a rămas decât să spere în vremuri mai bune.

simeon stalpnicul png

Click! spune

Spectacolele au loc astfel: joi 16 şi vineri 17 februarie de la orele 10.00 şi 19.00, sâmbătă 18 februarie de la orele 11.00 şi 19.00, iar duminică 19 februarie de la ora 18.00. Biletele costă între 25 şi 60 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net