Ultima dorință a tinerei din Colectiv care a murit pe patul de spital

Ultima actualizare:

    Liliana Gheorghe a murit în urma incendiului din clubul Colectiv din Bucureștifoto: arhiva personală
Liliana Gheorghe a murit în urma incendiului din clubul Colectiv din Bucureștifoto: arhiva personală

Bilanțul inițial al celor care au decedat în incendiul din clubul Colectiv din București, de vineri (30 octombrie), a crescut la 30, după ce alte trei tinere au pierdut lupta pentru viață pe patul de spital. Liliana Gheorghe, studentă la Litere, a murit duminică (1 noiembrie), la Spitalul de Arși. Ultima ei dorință, transmisă colegilor de facultate, a fost ca aceștia să-i citească.

Liliana Gheorghe a murit duminică (1 noiembrie), la Spitalul de Arși din Capitală. „Unul dintre cei care era grav a devenit critic în timpul nopţii şi a decedat dimineaţă. Era o domnişoară tânără, cred că avea 25 de ani. Era dintre cei cu arsuri pe 40% din suprafața corpului și cu suspiciuni de arsuri de căi aeriene”, au transmis medicii în cursul zilei de duminică.

Cu o zi înainte, tânăra îi rugase pe colegii ei de facultate să-i citească din cursuri, ca să nu rămână în urmă. „Ieri ne-a rugat să-i aducem o carte. Își dorea să-i citim. Aceasta era dorința Lilianei... Ultima dorință a studentei de la Litere și a colegei care era preocupată de faptul că nu o să ajungă la facultate și ne ruga să-i împrumutăm cursurile până își revine. A unui suflet care era mereu vesel și dornic să experimenteze cât mai multe lucruri; a omului care se bucura de viață, de culori și de muzică; a celei care acum câteva zile voia să îi facă o surpriză unei prietene cumpărându-i cărți. Vineri seara a avut nevoie de un moment în care să se relaxeze, să fie liberă și a mers împreună cu prietenii în clubul Colectiv. Azi, n-am mai apucat să-i citesc... Odihnește-te în pace, Liliana Gheorghe!”, a scris o colegă a Lilianei, pe contul ei de Facebook.  

30 de morți și 137 de persoane internate în spital, după tragedia din clubul Colectiv

Vineri (30 octombrie), un incendiu puternic a izbucnit în clubul Colectiv din Capitală, în jurul orelor 22.20. Buretele care a fost folosit la izolarea fonică a clubului s-a aprins de la una dintre artificiile folosite de organizatorii evenimentului de lansare a celui mai recent album al trupei Goodbye to Gravity.

Focul s-a întins în câteva secunde, iar cei aproape 500 de spectatori au fost prinși ca într-o capcană. Clubul avea o singură ușă de acces liberă, celalaltă ieșire fiind blocată cu un perete de boxe.

27 de morți a fost bilanțul tragediei până a doua zi dimineață, însă numărul victimelor a crescut la 30, după ce trei tinere au pierdut lupta pentru viață pe patul de spital. Conform primelor date ale autopsiei, victimele au murit intoxicate cu monoxid de carbon și alte gaze toxice. Alte 137 de persoane sunt acum internate în spitalele din București, cu arsuri și intoxicații. Dintre acestea, 80 sunt în stare foarte gravă și critică.

Iată primele imagini de la locul tragediei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net