Cum îşi alegea Gaddafi amazoanele virgine din Garda personală - VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Preferinţa lui Gaddafi pentru gărzile de corp femei a fost un subiect amplu dezbătut în presa internaţională. Cunoscută drept Garda Amazoniană, echipa care îl păzea non-stop pe liderul libian este alcătuită în întregime din femei.

„Amazoanele" au fost alese de Gaddafi însuşi iar condiţia principală era să fie virgine. Dacă îndeplineau acest criteriu esenţial ele intrau într-un program de pregătire în care erau iniţiate în artele marţiale şi învăţate să folosească armele de foc. Această unitate de pază este alcătuită din 40 de femei „antrenate să ucidă".

simeon stalpnicul png

Gaddafi a inaugurat în 1979 Academia Militară pentru Femei din Tripoli, ca simbol al emancipării feminine.

"I-am promis mamei că voi ameliora situaţia femeilor din Libia", declarase atunci colonelul. Jane Kokan, ziaristă canadiană, a vizitat academia în 1995, pentru a face un reportaj despre "amazoane".

Ele primesc o pregătire specială şi au jurat credinţă pe viaţă excentricului dictator care a condus Libia timp de peste 40 de ani.

Elevele - în jur de o sută - trăiau la academie, un complex de blocuri de ciment. Se trezeau în fiecare dimineaţă la 4, pentru a alerga o oră şi jumătate înainte de a începe cursurile.

Cele "mai bune" erau selecţionate personal de Gaddafi. "Trebuia să fii înaltă, drăguţă şi cu părul lung, pentru a fi aleasă", a explicat ziarului The Guardian una din "amazoane".

Antrenamentul pentru fiecare dintre ele dura trei ani, timp în care erau antrenate în mânuirea armelor, inclusiv de artilerie grea şi lansatoare de rachete, în lupta corp la corp şi în studiul comunicaţiilor.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

Pe aceeaşi temă:

«Gaddafi şi fiii săi ne violau la greu»

Gaddafi, împuşcat în cap ca un animal - IMAGINI ŞOCANTE

Bunicul lui Gaddafi a fost muncitor în România

VIDEO Muammar Gaddafi mort, târât şi călcat în picioare - IMAGINI ŞOCANTE

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net