50 de morți în Afganistan de Ramadan. Bombe și lupte în plină stradă

Ultima actualizare:

    Sărbătoarea Ramadanului a început cu 50 de morți
Sărbătoarea Ramadanului a început cu 50 de morți

Cel puțin 50 de oameni au murit Sâmbăta, 27 mai, odată cu începerea lunii sfinte a Ramadanului. O bombă a ucis peste 14 oameni în Afganistan, iar o luptă dată între militanți și forțele de securitate a lăsat fără suflare alte 36 de persoane.

Un atacator a detonat o bombă, într-o mașină, în estul provinciei Khost, aproape de o bază militară, informează Reuters, conform spuselor oficialilor. 14 oameni au murit și alți 8 se zbat între viață și moarte, într-un spital local. ”Nu se știe încă dacă trupurile sunt ale civililor sau ale ofițerilor forțelor de securitate”, a declarat Mohammaddin Mangal, doctorul spitalului undeau fost aduși pacienții în stare critică.

În Nord-Estul provinciei Badghis, militanții au atacat forțele de securitate, atac soldat cu 36 de morți, dintre care 22 de ofițeri ai forțelor și restul adepți ai atrocității.  Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc Ramadanul cu bătăi, rugăciuni și alte obiceiuri ce diferă de la o țară la alta. 

Ramadan este a noua lună a calendarului islamic, perioadă în care Quranul a fost revelat lui Mohamed prin intermediul îngerului Gabriel. În această lună toți musulmanii adulți trebuie să țină post de la răsăritul și până la apusul soarelui.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net