Alegeri parlamentare în Austria. Extrema dreaptă, câştigătoare!

Ultima actualizare:

    Extrema dreaptă a cunoscut o puternică ascensiune în sondaje în AustriaFoto: AFP
Extrema dreaptă a cunoscut o puternică ascensiune în sondaje în AustriaFoto: AFP

Peste 6,4 milioane de austrieci sunt chemați duminică, 15 octombrie, la urne pentru a vota noul Parlament pentru următorii patru ani. După zece ani de guvernare social-democratică (extrema stângă), extrema dreaptă a luat un avânt îngrijorător pentru aprigii susținători ai democrației.

Secțiile de vot s-au deschis la ora 8.00, ora României, ora 7.00, cea locală, informează Digi 24. Cele mai recente sondaje arată că Partidul Popular (extrema dreaptă) este primul în preferințele de vot (33%). Deși este foarte tânăr, liderul partidului ,Sebastian Kurz a reușit să ducă Partidul Popular pe primul loc în sondaje după ce a cunoscut o alunecare bruscă a viziunii spre dreapta, susținând discursuri împotriva imigranților, promiterea închiderii grădinițelor islamice și tăierea ajutoarelor sociale pentru străini.

„Vă promit că vom face tot ce putem ca să încheiem abuzurile din sistemul de asigurări sociale, astfel încât, cei care au cu adevărat nevoie să poată beneficia de el. Vă mai promit că vom opri imigrația ilegală ca să obținem mai multă ordine și securitate în Austria”, spunea în campania electorală Sebastian Kurz.


    De la stânga la dreapta: Christian Kern (canelarul socio-democrat al Austriei), Sebastian Kurz (Partidul Popular), Neinz-Christian Stratche (Partidul Libertății)Foto: AFP
De la stânga la dreapta: Christian Kern (canelarul socio-democrat al Austriei), Sebastian Kurz (Partidul Popular), Neinz-Christian Stratche (Partidul Libertății)Foto: AFP

De asemenea, cel de-al doilea partid aflat în topul preferințelor votanților este Partidul Libertății. sursa citată menționează că aceste două formațiuni politice ar putea forma noul guvern de la Viena. Liderul Partidului Libertății dorește, printr-o serie de măsuri considerate extremiste de apărătorii democrației, integrarea Austriei în grupul eurosceptic de la Vișegrad și cere Uniunii Europene ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei: „Islamul nu este parte a Austriei și nu vrem niciun fel de islamizare în patria noastră”, declara cândva liderul Partidului Libertății.

Ultima dată, prin 1999, când cele două grupări politice s-au aflat la putere, Austria a primit sancțiuni din partea a 14 state europene, având foarte mulți membri extremiști care erau văzuți ca o amenințare pentru democrație.

 Scrutinul legislativ din Austria s-a încheiat. Au apărut deja două exit polluri, care indică o victorie a dreptei şi alegerea celui mai tânăr cancelar din istoria ţării, Sebastian Kurz.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net