Catalanii au un plan secret pentru o guvernare digitală

Ultima actualizare:

    Catalanii au conceput un plan de guvernare digital-administrativăFoto: Getty
Catalanii au conceput un plan de guvernare digital-administrativăFoto: Getty

Timp de doi ani, guvernul catalan a conceput în secret un plan pentru o guvernare administrativă independentă în mediul virtual. Catalanii s-au inspirat din sistemul digital-administrativ al Estoniei.

Uluitoarea descoperire a fost făcută de cotidianul El Pais, după cum informează Digi 24, catalanii plănuind astfel să înlocuiască administrația spaniolă printr-una locală. Oficialii catalani au călătorit timp de doi ani în Estonia pentru a copia sistemul administrativ virtual estonian.

Conform sursei citate, susținătorii independenței lucrează la un registru civil integrat în ceea ce ar urma să devină „Administrația Digitală a Națiunii”, ce include „identificarea și caracterizarea persoanelor din Catalonia, a organizațiilor și a proprietăților acestora”.

Chiar dacă declarația de independență obținută prin referendum a fost anulată, guvernul catalan adoptase un Plan de Acțiune al Pactului Național pentru Societatea Digitală prin care independența ar urma să fie pusă în practică sub altă formă, cea administrativă. Lucrările la această platformă continuă chiar și după ce liderii separatiști au acceptat un dialog de temperare a conflictului.

Inițial, când au descoperit, autoritățile spaniole au crezut că datele colectate urmau să fie utilizate pentru un recensământ, dar apoi, și-au dat seama că ele sunt necesare pentru crearea unui registru civil care să stea la baza colectării de taxe, după declanșarea independenței.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net