Decizia luată de Canada după ce Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului

Ultima actualizare:

    Justin Trudeaufoto: Getty
Justin Trudeaufoto: Getty

Donald Trump a creat vâlva cu anunţul că Ierusalimul este recunoscut de SUA drept capitală a statului Israel. Ample proteste şi violenţe au avut loc în Cisiordania şi Fâşia Gaza, iar liderii mondiali au reacţionat imediat.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, care se află într-o vizită oficială în China, a ţinut să precizeze că statul nord-american nu va muta ambasada de la Tel Avivi. „Noi nu ne vom muta ambasada la Ierusalim”, a declarat Trudeau pentru televiziunile canadiene, conform digi24.ro.

Şeful Guvernului a reafirmat poziţia de neschimbat a Canadei, indiferent de prezenţa conservatorilor sau liberalilor la putere, şi anume încurajarea creării unui stat palestinian alături de cel israelian. Guvernul liberal canadian consideră că statutul oraşului Ierusalim este necesar să fie definit printr-un acord de pace între părţi.

„Problema statutului Ierusalimului nu poate să fie rezolvată decât în cadrul unei soluţionări generale a conflictului israeliano-palestinian”, a subliniat miercuri Chrystia Freeland, ministrul canadian de Externe.

„Rămânem ferm angajaţi faţă de obiectivul unei păci drepte, globale şi durabile în Orientul Mijlociu, care include crearea unui stat palestinian care să trăiască alături de statul israelian în pace şi în securitate”, a spus ea.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net