Descoperirea care schimbă toate manualele de geografie. S-a găsit un nou continent!

Ultima actualizare:

    Al optulea continent al Pământului
Al optulea continent al Pământului

Chiar dacă am fost obișnuiți și învățați că avem șapte continente pe planetă, un al optulea continent ar putea fi clasificat și adăugat celor deja existente.

Zealandia este o zonă de pământ aflat sub nivelul mării aproape complet, situat în sud-vestul Pacificului. Dacă numele acestui al optulea continent vă sună cunoscut și dacă vi se pare că Noua Zeelandă ar avea ceva în comun cu acesta, nu vă înșelați. Munții acestui „continent” sunt cunoscuți chiar ca Noua Zeelandă.

Cercetătorii spun că Zealandia se clasifică în categoria continentelor, iar acum au făcut noi cercetări pentru această recunoaștere oficială. În jurnalul Geologic al Societății Americane, cercetătorii au explicat că Zealandia măsoară cinci milioane de kilometri pătrați, adică două treimi din continentul australian, informează stiridinlume.ro.

Nick Mortimer, autorul articolului și un cercetători din Noua Zeelandă, a declarat că studiile cu privire la Zealandia au durat mai mult de două decenii.

Vezi AICI DESCOPERIREA si cum arătă continentul Zealandia

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net