Dictatorul Mugabe, înlăturat de la putere după ce a condus Zimbabwe 37 de ani

Ultima actualizare:

    Dictatorul Mugabe a fost înlăturat de la putereFoto: Getty
Dictatorul Mugabe a fost înlăturat de la putereFoto: Getty

Dictatorul Robert Mugabe (93 de ani) a fost înlăturat de la putere, după ce a fost ținut, împreună cu familia, mai multe zile, sub arest la domiciliu. Mugabe a condus țara timp de 37 de ani, dar a stârnit nemulțumirea Armatei, după a dat semne de abuz de putere, chiar și la o vârstă înaintată.

Dictatorul a fost înlocuit la conducerea statului Zimbabwe cu Emmerson Mnangagwa (75 de ani), fostul vicepreședinte, destituit din funcție chiar de Mugabe, după cum informează The Sun: „Mugabe a fost expulzat. Acum, Mnangagwa este liderul nostru”. Chiar și nepopulara soție a dictatorului, Grace Mugabe, a fost expulzată de partidul unic ZANU-PF.

Membrii acestui partid i-au pus în vedere fostului președinte că se vor lua măsuri de forță dacă refuză să predea mandatul vicepreședintelui, dorit la conducere deoarece a fost luptător pentru libertate atunci când statul și-a obținut independența.

Imediat după ce Emmerson a fost destituit din funcție, Armata a ocupat sediul televiziunii naționale și i-au arestat la domiciliu pe Mugabe și familia sa.

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net