Frumoasele din spatele bestiilor: cum arată soțiile de dictatori

Ultima actualizare:
Ana Paula dos Santos
Ana Paula dos Santos

O vorbă din popor spune că, în spatele fiecărui bărbat de succes, se află o femeie puternică. Dar cine sunt femeile care își împart viața cu dictatorii lumii?

Sunt de temut pentru bărbații lor pentru că doamnele de fier din clubul select al soțiilor de dictatori cunosc toate afacerile murdare ale soților iar acest lucru le face să fie de temut.

Ana Paula dos Santos, soția președintelui angolez José Eduardo dos Santos

Ana Paula dos Santos a fost în tinerețe model și l-a cunoscut pe José Eduardo dos Santos pe vremea când era însoțitoare de zbor al avionului prezidențial, varianta angoleză a lui Air Force One. Paula este licențiată în drept și în pedagogie și este membră al Comitetului Internațional Steering.

Un diplomat a descris cuplul prezidențial ca pe unul elegant, care se poartă numai haine de lux și care privește lumea de parcă ar locui în sudul Californiei. Prima doamnă a Angolei i-a lăsat pe toți cu gura căscată atunci când a anunțat că fiul cuplului prezidențial își va urma cursurile educaționale peste hotare, întrucât învățământul din Angola este de proastă calitate. În timpul dictaturii președintelui Eduardo dos Santos, în Angola s-au comis numeroase atrocități, țara fiind victima unui război civil ce a ținut 27 de ani.

Sabika bint Ibrahim Al Khalifa, soția regelui Bahrainului Hamad bin Isa Al Khalifa

Sabika bint Ibrahim Al Khalifa este prima nevastă a Regelui Hamad bin Isa Al Khalifa. Nu numai că este o mamă devotată pentru cei patru copii, dar este recunoscută și pentru faptul că este o activistă pentru apărarea drepturilor femeii. A avut mai multe intervenții în fața Adunării Generale a ONU pe această temă.

Bahrain a fost condusă de dinastia al Kalifa încă din 1783. Hamad s-a autoproclamat rege în anul 2002, după ce, inițial, a deținut titlul de Emir. După Primăvara Arabă, acesta a fost condamnat de Amnesty International pentru că a ordonat o serie de acțiuni represive la adresa poporului său. Cu toate acestea, Bahrain este un aliat necondiționat al SUA.

Chantal Biya, soția președintelui camerunez Paul Biya

Cunoscută mai mult ca trendsetter în modă, soția președintelui din Camerun se mândrește pe contul ei de Tumblr că stă în compania unor femei celebre precum Michelle Obama sau Paris Hilton. Designerii ei favoriți sunt Dior și Chanel. Este căsătorită de 33 ani cu Paul Byia.

În 2008, acesta a eliminat restricțiile privind numărul de candidaturi la alegerile prezidențiale, pentru a putea fi președintele Camerunului pe viață.

Rania Al Abdullah, soția Regelui Iordaniei Abdullah II ibn Al-Hussein

Regina Rania s-a născut în Kuweit având părinți de naționalitate palestiniană. Are studii superioare și a lucrat, pentru o perioadă, în departamentul de marketing al celor de la Citibank și pentru Apple, la sediul acestora din Amman. A fost catalogată drept cea mai frumoasă nevastă consort din lume de revista Harper.

Regele Abdulah al II-lea a moștenit conducerea Iordaniei de la tatăl său. Deși a fost considerat un conducător progresist în Orientul Mijlociu, acesta controlează toată puterea politică a țării sale. În Iordania au fost înregistrate numeroase cazuri de arestări arbitrare și de tortură.

Sara Nazarbayeva, soția președintelui Nursultan Nazarbayev

Prima doamnă a Kazakhstanului are diplomă în economie și este membrul fondator al unei organizații internaționale de strângere de fonduri pentru copii. În ciuda faptului că muncește pentru apărarea drepturilor copilului, Sara s-a declarat împotriva adopțiilor străine de copii cazaci.

Soțul ei conduce Kazakhstanul cu mână de fie de 21 de ani și a fost acuzat în dese rânduri de încălcarea drepturilor omului, de abuzuri și de limitarea dreptului la liberă exprimare.

Ri Sol-ju, soția liderului suprem nord-coreean Kim Jong-un

Este supranumită Kate Middleton a Coreei de Nord dar, în afara faptului că are în jurul a 30 de ani, se cunosc foarte puține despre ea. Ri apare în câteva imagini nedatate alături de liderul nord-coreean și gurile rele spun despre femeie că ar fi apărut în filme porno și, înainte de a fi căsătorită cu Kim Jong-Un, ar fi dus un stil de viață promiscuu.

Jeannette Kagame, soția președintelui Paul Kagame al Rwandei

Jeanette s-a reîntors pe tărâmurile natale ale Rwandei după genocidul din 1994 și, de-atunci, a militat pentru drepturile femeii și ale copiilor. Munca ei s-a concentrat pe lupta împotriva răspândirii epidemiei HIV și pentru îmbunătățirea calității vieții.

Soțul ei, președintele Paul Kagame, este creditat pentru revenirea remarcabilă a țării după un război intern sângeros, pentru că a redus corupția și pentru că a extins drepturile și libertățile femeii. Guvernul țării, însă, a impus restricții dure în viața socială și a limitat libertatea de exprimare a cetățenilor rwandezi.

Asma al-Assad, soția președintelui sirian Bashar al-Assad

Asma l-a cunoscut pe Bashar în Londra, acolo unde ea ocupa poziția de bancher de investiții la J.P. Morgan iar Assad studia medicina. Cei doi s-au căsătorit imediat după ce Bashar al-Assad a preluat puterea țării de la tatăl său, în anul 2000.

Cei doi au împreună copii iar Asma a stârnit controverse pentru stilul său extravagant de viață în timp ce, în Siria, are loc un război civil sângeros ce durează de aproape 5 ani.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net