Începe Războiul Nuclear?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Planeta e cu sufletul la gură: în orice clipă conflictul dintre Coreea de Nord şi SUA poate declanşa o criză mondială. Practic suntem în pragul unui război nuclear după ce, ieri, Donald Trump şi Kim Jong-un şi-au adresat reciproc ameninţări fără precedent.

Liderul de la Phenian a anunţat că „analizează cu atenţie” un plan de atac al insulei Guam, situată la 3.425 km de Coreea de Nord şi populată de 163.000 de oameni. Pe insula Guam se află o bază militară americană. Kim Jong-un a declarat că „survolarea de luni a peninsulei coreene de către bombardierele americane demonstrează că imperialiştii americani sunt maniacii care declanşează războiul nuclear”. În replică, Donald Trump a anunţat că „SUA vor reacţiona cu o asemenea furie şi foc cum lumea nu a mai văzut”. China a demarat în regiune „ample” exerciţii militare, dislocând zeci de ambarcaţiuni, submarine, avioane de luptă şi 150.000 de soldaţi. La fel a făcut şi Rusia.

simeon stalpnicul png

Incidentul are loc la scurt timp după ce NATO a impus noi sancţiuni Coreeei de Nord, Rusia a anunţat că va respecta 100% embargoul impus regimului de la Phenian, care acum o lună a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală numită Hwasong-14. Încă din luna iunie în regiune sunt dislocate portavioanele gigant USS Carl Vinson şi USS Ronald Reagan fiind gata de luptă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net