Aici se fabrică pantofi Louis Vuitton în România. Angajaţii au salarii de mizerie

Ultima actualizare:

    Louis Vuitton fabrică pantofi în România și îi vinde sub eticheta ”Made in Italy”
Louis Vuitton fabrică pantofi în România și îi vinde sub eticheta ”Made in Italy”

Grupul francez Louis Vuitton Mort Hennessy (LVMH), unul dintre cele mai prestigioase companii din industria modei, fabrică încălțăminte de lux în România pe care o vinde apoi ca fiind ”Made in Italy”. Mai mult decât atât, angajații sunt luați în derâdere fiind plătiți cu 133 de euro pe lună.

Publicația britanică The Guardian a publicat un articol intitulat ”Descoperire: locul din România unde Louis Vuitton își fabrică pantofii italieni”, prin care asigură că LVMH a demarat o producție la Cisnădie în 2002, pentru a profita de forța de muncă ieftină din România. Muncitorii fabricii ar fi plătiți cu 133 de euro pe lună, deși salariul mediu net din țară depășește 200 de euro.

Pantofii brandului care sunt vânduți cu prețuri între 500 și 1.800 de lire perechea, pe eticheta lor fiind scris ”fabricat în Italia” sunt confecționați, de fapt și de drept, în Transilvania, o regiune bine cunoscută pentru vampiri decât pentru orice tradiție în producția de bunuri de lux.

Cu toate că insigna brandului este una a bogăției și vieții luxoase, aceste lucruri sunt departe de imaginea completă de ansamblu. Fabricile sunt bine ascunse, fiind ținute secrete, și bine păzite, conducerea aigurându-se că nu apar în căutările Google.

Lucrătorii anonimi au declarat că pantofii din colecția de toamnă au fost confecționați în România, iar mai apoi au fost trimiși în Italia pentru a li se pune tălpile și ștampila de ”Made in Italy”. Bernard Arnault, directorul executive al LVMH și cel mai bogat om din Franța, a respins afirmația.

În prezent, fabrica de la Cisnădie, judeţul Sibiu, are 734 de angajaţi, plătiţi cu 133 euro pe lună, după cum afirmă The Guardian. Publicaţia admite, totuşi, că LVMH acordă muncitorilor din România weekend-uri libere, plăteşte orele suplimentare şi nu foloseşte produse chimice toxice pentru angajaţi.

LVMH și-a stabilit fabrica de producție în România în anul 2002 și din 2004 se produc annual în jur de 100.000 de perechi de pantofi, 70% din producția totală. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că directorul executive al companiei este francez și că toate materialele folosite pentru confecționarea bunurilor sunt importate din Franța.

Louis Vuitton este al 20-lea cel mai impunător brand din lume ce are în palmares peste 70 de branduri ce se ocupă cu fabricarea bunurilor de lux. Doar în urmă cu câteva săptămâni, Vuitton a pus mâna pe Christian Dior.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net