Mesajul regelui Felipe după atacul terorist: ”Toată Spania e Barcelona”

Ultima actualizare:

    Familia Regală a Spaniei este alături de victimele și familiile acestora din atentatul de la Barcelonafoto: Getty
Familia Regală a Spaniei este alături de victimele și familiile acestora din atentatul de la Barcelonafoto: Getty

Întreaga Familie Regală a Spaniei este alături de victimele și familiile acestora din atacul terorist sângeros avut loc joi, 17 august, în Barcelona. Palatul regal a condamnat atacatorii și militanții care sunt capabili de asemenea acțiuni.

Palatul Regal spaniol a condamnat sângerosul atentat de joi după-amiază, din Barcelona, soldat cu cel puțin 13 morți, dintre care și un copil, și 100 de răniți, printre care și doi români. Membrii Familiei Regale sunt în oliu, alături de întreaga Spanie, și au catalogat autorii atacului drept ”asasini, simpli criminali care nu ne vor teroriza”.

”Întreaga Spanie este Barcelona. Las Ramblas va fi din nou al tuturor”, a scris Palatul Regal într-un comunicat apărut pe Twitter. Premierul spaniol Mariano Rajoy a declarat, tot într-un mesaj postat pe Twitter, că „teroriştii nu vor distruge niciodată un popor unit care iubeşte libertatea şi respinge barbaria. Întreaga Spania este alături de victime şi familiile” lor.

”Michelle și cu mine ne gândim la victimele și familiile acestora din Barcelona. Americanii vor fi mereu alături de prietenii noștri spanioli. Îmbrățișări”, a scris Obama pe Twitter.

O furgonetă a intrat în mulțime într-o zonă turistică din Barcelona, joi (17 august), omorând cel puțin 13 persoane și rănind alte 100. Al doilea atac ar fi avut loc în zona unei universități. Conducătorul celei de-a doua furgonete a refuzat să se supună controlului și ar fi fost împușcat într-un schimb de focuri. Niciun polițist nu ar fi fost rănit. Printre răniți se află și doi români, un bărbat în vârstă de 35 de ani, internat cu multiple fracturi și încă o victimă despre carenu se știe decât că a fost transportat în stare gravă la spital.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net