Proteste la ambasada SUA din Beirut din cauza lui Trump. Au fost folosite gaze lacrimogene

Ultima actualizare:

    Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri de apăfoto: AFP
Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri de apăfoto: AFP

Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, după incidente cu protestatarii în apropierea ambasadei SUA de la Beirut (Liban). Manifestanţii protestează faţă de decizia SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept ambasada Israelului, informează BBC. Distribuie pe Facebook

Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a calma spiritele. Protestatarii, aflaţi în apropierea ambasadei, au aruncat cu pietre şi torţe, iar forţele de securitate au blocat drumul principal care duce spre complexul reprezentanţei diplomatice.

Presa locală a anunţat că mai mulţi protestatari au încercat să pătrundă cu forţa în complexul ambasadei.  Manifestanţii au scandat sloganuri împotriva preşedintelui Donald Trump, notează news.ro.

Duminică dimineaţă, Miniştrii de Externe ai ţărilor din Liga Arabă au cerut autorităţilor de la Washington să anuleze decizia privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Donald Trump a recunoscut miercuri Ierusalimul drept capitală a Israelului, marcând o ruptură spectaculoasă cu predecesorii săi şi ignorând puternicele avertismente ale liderilor din regiune şi nu numai, care se tem de un val de violenţe în Orientul Mijlociu. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat drept o ”zi istorică” recunoaşterea de către preşedintele american a Ierusalimului drept capitala Israelului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net