A sosit la propria înmormântare și i-a zis soțului: ”Surpriză, trăiesc!”

Ultima actualizare:

    Noela Rukundo era căsătorită de 10 ani cu cel care a vrut s-o ucidăfoto: ABC
Noela Rukundo era căsătorită de 10 ani cu cel care a vrut s-o ucidăfoto: ABC

Povestea unei femei care a fost cruțată de ucigașii plătiți de soțul ei face înconjurul lumii. Noela Rukundo, originară din Burundi, dar stabilită în Australia, a povestit în detaliu pentru BBC cum a scăpat cu viață și cum s-a răzbunat pe soțul care-i voia moartea.

Noela Rukundo așteaptă calmă într-o mașină în fața casei sale, privind la oamenii care pleacă triști de la o înmormântare – înmormântarea ei. Într-un final îl vede pe cel pe care îl aștepta. Coboară din mașină, iar soțul ei își pune mânile în cap, îngrozit.

”Ce văd? O fantomă?”, își amintește Rukundo că l-a auzit exclamând.

”Surpriză! Trăiesc!”, i-a răspuns femeia.

Bărbatul părea copleșit de spaimă. Cu cinci zile în urmă angajase pe cineva s-o ucidă pe femeia care-i era soție de 10 ani. Iar oamenii își făcuseră treaba, sau cel puțin așa îi spuseseră. Ba chiar îi ceruseră ceva dolari în plus pentru crimă.

Acum o avea pe soția lui chiar în fața ochilor. Într-un interviu pentru BBC, Rukundo și-a amintit că bărbatul a atins-o pe umăr ca să se convingă că era reală. Apoi s-a tras înapoi și a început să țipe.

”Îmi pare rău pentru tot”, i-a spus plângând.

Era prea târziu însă pentru regrete. Rukundo a chemat poliția. Soțul femeii, Balenga Kalala, și-a recunoscut vina și a fost condamnat la nouă ani de pușcărie pentru incitare la crimă, relatează Australian Broadcasting Corporation (ABC).

Acest sfârșit fericit – mă rog, cât poate fi de fericit într-o poveste în care un bărbat angajează niște ucigași pentru a scăpa de soția lui – a fost posibil datorită unor ucigași plătiți cu principii, unui pastor săritor și unei femei incredibil de impetuoase: Rukundo însăși.

Iată ce s-a întâmplat.

Coșmarul lui Rukundo a început exact cu un an în urmă, când a luat avionul din Melbourne, unde se stabilise cu soțul ei, Kalala, cu destinația Burundi, locul ei de naștere, pentru a participa la o înmormântare. Murise mama vitregă a lui Rukundo, iar femeia era îndurerată și foarte stresată. S-a întors seara devreme în camera ei de hotel, în capitala Bujumbura. S-a întins în pat, să se odihnească, dar a primit un telefon de la soțul ei.

”Mi-a spus să ies afară, la aer curat”, a povestit femeia pentru BBC.

Imediat ce a ieșit din hotel, lui Rukundo i-a ieșit în față un bărbat care a amenințat-o cu un pistol.

”Nu țipa!”, și-a amintit ea că i-a spus atacatorul. ”Dacă începit să țipi, o să te împușc. pe mino o să mă prindă, dar tu vei fi deja moartă.”

Înspăimântată, Rukundo a făcut cum i s-a spus. A fost urcată într-o mașină, cu fața acoperită, astfel încât să nu vadă unde este dusă. După 30-40 de minute de mers, s-au oprit, iar Rukundo a fost împinsă într-o clădire unde a fost legată de un scaun.

Auzea în jurul ei voci de bărbați. Unul dintre ei a întrebat-o: ”Tu, ce-ai făcut de ne-a plătit omul ăsta să te ucidem?”

”Ce spui tu acolo?”, a întrebat Rukundo.

”Balenga ne-a trimis să te omorâm.”

Probabil că mințeau, le-a răspuns femeia, iar bărbații s-au pus pe râs.

”Ce proastă ești!”, i-a răspuns.

Bărbatul a format un număr de telefon și s-a auzit o voce de bărbat. Era soțul lui Rukundo.

”Omoar-o!”, a spus acesta.

Rukundo a leșinat.

Rukundo își întâlnise soțul cu 11 ani în urmă, imediat după ce a ajuns în Australia, din Burundi. El era refugiat din Congo. Amândoi au fost ajutați de același asistent social să se pună pe picioare. Cum Kalala vorbea deja engleza, asistentul social îl folosea adesea ca traducător în dialogul cu Rukundo, care vorbea swahili.

S-au îndrăgostit, s-au mutat împreună Kings Park, o suburbie a orașului Melbourne, și au avut trei copii (Rukundo mai avea cinci copii dintr-o relație anterioară). În timp a aflat mai multe despre soțul ei și despre trecutul acestuia – că fugise din calea unor rebeli care au atacat satul în care locuia, ucigându-i soția și fiul.

”Știam că e un om violent”, a povestit Rukundo pentru BBC. ”Dar nu-mi imaginam că poate să mă ucidă.”

Iat-o însă pe Rukundo legată de scaun într-o clădire de undeva de pe lângă Bujumbura, față î față cu cei angajați să o omoare. Aceștia au asigurat-o că n-o vor ucide. Nu le stătea în caracter să omoare femei și, în plus, îl cunoșteau pe fratele ei. Aveau să păstreze însă banii primiți de la soțului ei și îi vor spune acestuia că și-au dus la bun sfârșit misiunea. Două zile mai târziu, ucigașii plătiți i-au dat drumul femeii. I-au lăsat un telefon mobil, înregistrările conversațiilor purtate cu soțul lui Rukundo și chitanțele pentru cei 7.000 de dolari australieni pe care îi primiseră pentru crimă.

”Vrem doar să te întorci și să le spui și altor femei proaste ca tine ce s-a întâmplat”, i-au mai spus femeii, înainte să se facă nevăzuți.

Rukundo crede că soțul ei a încercat s-o ucidă pentru că era convins că o să-l părăsească pentru un alt bărbat.

După toate aceste întâmplări incredibile, coșmarul lui Rukundo pare fără sfârșit. Femeia a primit amenințări din partea comunității congoleze din Melbourne după ce și-a denunțat soțul. Mai mult, într-o zi a găsit ușa locuinței spartă. Singură, cu opt copii de care trebuie să aibă grijă, Rukundo a cerut ajutorul serviciilor sociale din Australia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net