Studentul american închis în Coreea de Nord pentru furtul unui afiș a murit

Ultima actualizare:

    Otto Warmbier, studentul închis în Coreea de Nord, a decedat în urma traumelor suferite în detențieFoto: AFP
Otto Warmbier, studentul închis în Coreea de Nord, a decedat în urma traumelor suferite în detențieFoto: AFP

Otto Warmbier, studentul american care a fost condamnat la închisoare pentru că ar fi furat un afiș propagandistic în Coreea de Nord, a încetat din viață în urma traumelor suferite. Tânărul fusese repatriat în Statele Unite pe 13 iunie, după ce a stat 17 luni în detenție într-un gulag nord-coreean.

Otto a fost înapoiat familiei în stare vegetativă, incapabil să comunice cu familia sa din cauza unor leziuni neurologice, precizează Daily Mail. Acum, părinții băiatului, devastați de pierderea fiului lor, dau îl acuză pe disctatorul Kim Jong-Un și regimul său pentru uciderea lui Otto.

„Tortura la care a fost supus fiul nostru de către nord-coreeni nici nu se compară cu tortura pe care o resimțim prin pierderea lui”, au mărturisit îndurerați părinții lui Otto. După anunțul familiei, președintele american, Donald Trump, a emis un document oficial în care a transmis sincere condoleanțe părinților, menționând că Otto „a fost ultima victimă a Coree de Nord”.

Părinții lui Otto se simt într-o oarecare măsură liniștiți că măcar și-au putut conduce fiul pe ultimul drum, dar regretă amarnic faptul că nu i-au mai putut aude măcar o dată glasul. Otto a fost trimis acasă într-o stare atât de gravă, încât nu a putut auzi, simți, vedea sau rosti vreun cuvânt celor care l-au vizitat la spital.

Otto Warmbier a fost student la Universitatea din Virginia, în luna ianuarie a anului 2016, acceptând să meargă într-o călătorie de studiu în Coreea de Nord. În ultima zi a șederii sale în statul totalitar, Otto a fost acuzat de autorități că a încercat să fure un afiș propagandistic din camera de hotel, fiind condamnat inițial la 15 ani de muncă silnică. Gestul tânărului a fost considerat un afrond la adresa regimului nord-coreean, primind pedeapsa maximă.


    Tatăl lui Otto WarmbierFoto: AFP
Tatăl lui Otto WarmbierFoto: AFP

Diplomații americani au încercat de atunci să obțină amnistia băiatului, dar au reușit repatrierea acestuia abia după 17 luni de detenție. Aici, se preconizează că ar fi fost supus unui tratament inuman, fiind torturat și drogat cu medicamente care l-au afectat pe plan psihic și în cele din urmă, întregul organism i-a cedat.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net