Gestul unui adolescent român pentru victimele din Manchester a emoţionat toată Anglia

Ultima actualizare:

    Un adolescent din România împarte lumânări captură video
Un adolescent din România împarte lumânări captură video

Un adolescent român, în vârstă de 18 ani, și-a cheltuit toate economiile pe lumânări, pe care le împarte trecătorilor din Liverpool să le aprinde la memorialul victimelor atacului terorist din timpul concertului Adrianei Grande. Michael Nieg doarme noaptea în Piața Williamson și se trezește constant pentru a ține viu altarul plin de flori și lumânări.

Un copil din România doarme la memorialul victimelor atacului din Manchester, unde ziua împarte lumânări cumpărate din banii proprii, iar noaptea le ține aprinse. Adolescentul a câștigat inima tuturor trecătorilor și a localnicilor prin gestul său altruist.

Michael locuiește cu sora lui în Liverpool, iar de marți, 23 mai, are grijă de memorialul atacului terorist care a îngenunchiat Europa și doarme, în aer liber, în Piața Williamson. Mii de oameni au transformat centrul orașului într-un altar, după ce 22 de oameni au murit la Manchester Arena, luni, 22 mai. Michael nu vorbește engleza fluent și este șomer, însă asta nu l-a oprit să-și cheltuiască toate economiile pentru a ține viu memorialul.

Un student de la Academia de Mass-Media din Liverpool, în vârstă de 17 ani, care cunoștea persoane ce au participat la concertul Adrianei Grande și au rămas traumatizați de cele văzute, a fost surprins de gestul altruist al tânărului român.

”Am pus flori la memorial și l-am văzut pe tipul ăsta uitându-se la mine, după care am văzut că merge în mijlocul acestuia. Prima reacție a fost să țip și să-i spun să nu meargă pe acolo, însă l-am văzut punând apă în florile mele, după care a venitși și-a pus un braț pe umărul meu. Un gest atât de mic, dar cu o însemnătate uriașă. În locul acela plin de fețe triste și deprimate, el e mereu cu zâmbetul pe buze și se uită frumos la oameni”, a declarat acesta, potrivit Liverpool Echo.

Oamenii vin și îi lasă acestuia sticle cu apă să ude florile și bani pentru lumânări. Darren Stephens, un bărbat în vârstă de 44 de ani l-a ajutat încă de când acesta a ieșit în stradă, marți. ”I-am spus să meargă acasă și să doarmă dar nu a vrut. Inima lui e plină de dragoste și această dragoste a fost surprinsă și de oamenii din Liverpool, care-l îndrăgesc. Engleza lui nu este atât de bună și mă cheamă mereu când are nevoie să înțeleagă ce spun oameniii. El îmi spune frate și eu i-am spus că sunt mândru să am un astfel de frate. Nici unul dintre noi nu lucrează, dar merită”, a declarat Darren.

image
image
image
image
image
image
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net