Un primar a dormit printre vagabonzi și traficanți de droguri pentru a le afla nevoile

Ultima actualizare:

    Un primar dintr-un oraș american a dormit printre oamenii străzii pentru a le afla nemulțumirile și nevoileFoto: Getty
Un primar dintr-un oraș american a dormit printre oamenii străzii pentru a le afla nemulțumirile și nevoileFoto: Getty

Un primar dintr-un oraș din Statele Unite a dat dovadă de un curaj impresionant și mult respect și responsabilitate pentru toate categoriile de cetățeni pe care-i reprezintă. A petrecut incognito trei zile și două nopți printre oamenii străzii, în cele mai mizere cartiere, pentru a afla nemulțumirile nevoiașilor.

Numele lui este Ben McAdams și este primar în Salt Lake City (Statele Unite), dar, ca orice oraș, se confruntă cu problema oamenilor străzii, categorie care este deseori ignorată de autorități. ben a preferat să țină secret intenția sa, așa că într-o zi de vineri, fără să anunțe pe cineva ce avea de gând, s-a îmbrăcat simplu, cu blugi, adidași și un hanorac și a mers prin cele mai rău famate cartiere pentru a vedea cum este viața vagabonzilor, după cum relatează Deseret News.

A avut o experiență șocantă

Se întâmpla acest lucru prin luna martie a acestui an, dar abia recent s-a aflat fapta primarului, iar când jurnaliștii l-au înduplecat să le povestească despre experiența trăită pe străzi, Ben a mărturisit că a fost șocat de ce a putut vedea printre oamenii străzii și traficanții de droguri.

Stând într-un adăpost, primarul a fost martorul consumului de droguri printre bărbații cu care a împărțit camera. Pe unul dintre colegii de „dormitor” chiar l-a văzut cum își injecta în braț substanțe stupefiante. Noaptea, simțea miros de la ceea ce ar fi putut fi marijuana. Pe lângă consumului narcoticelor, violența este la ordinea zilei printre oamenii străzii. A observat o bătaie între doi bărbați și a fost uimit când a văzut că la un moment dat, unul dintre ei a fost lovit efectiv, în mod repetat, cu capul de podea.


    Ben McAdams, primarul din Salt Lake CityFoto: Wikipedia
Ben McAdams, primarul din Salt Lake CityFoto: Wikipedia

Nu s-a simțit deloc în siguranță

Chiar dacă nu a petrecut decât câteva zile printre acești oameni, Ben a mărturisit că nu s-a simțit deloc în siguranță, iar acesta este un sentiment este unul resimțit în fiecare zi de vagabonzi. În adăpost, a fost sfătuit să nu se descalțe și să-și țină mereu bagajul sub cap când doarme. De asemena, a fost avertizat să nu folosească toaleta în timpul nopții deoarece este periculos. Ben a înțeles că este foarte posibil să fi agresat sexual. De aici se poate deduce și motivul pentru care mulți dintre ei aleg să își facă nevoile pe unde nimeresc.

„Mi-am întărit convingerea că trebuie să facem ceva pentru ei”

Cel mai mult a fost șocat de prezența copiilor, care sunt și ei martori sau părtași la această viață oribilă și mizeră, obligați să trăiască în violență sau bolnavi, cu diverse afecțiuni:

„Ce traumă psihică poate să aibă un copil de nouă ani care nu știe unde merge, care nu știe unde o să doarmă sau când o să mănânce următoarea dată. Mi-am întărit convingerea că trebuie să facem mai mult pentru acești copii.”

Când s-a întors din această expriență traumatizantă, pe care nu o va uita niciodată, Ben McAdams a luat imediat măsuri pentru ajutorarea acestor categorii de oameni nevoiași și a relocat familiile cu copii într-un centru special dintr-o zonă mai sigură. Întrebat de ce a ținut secretă fapta sa, primarul a declarat că a crezut că gestul lui va fi catalogat de public drept un „gest ieftin” prin care să capete mai multă popularitate și eventual, mai multe viitoare voturi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net