Bugetarii își pot lua adio de la bonurile de masă! Când intră în vigoare măsura

Ultima actualizare:

    De anul viitor, bugetarii ar putea să nu mai primească tichete de masăFoto: arhivă personală
De anul viitor, bugetarii ar putea să nu mai primească tichete de masăFoto: arhivă personală

De la 1 ianuarie 2018, s-ar putea renunța la bonurile de masă, conform prevederilor noii Legi a salarizării. Banii care ar urma să înlocuiască tichetele de masă, care sunt echivalentul a două salarii minime, vor intra în buzunarele bugetarilor abia din decembrie anul viitor.

Primii care au fost puși în gardă de această măsură au fost medicii, care au fost anunțați să-și ridice bonurile de masă până la data de 30 noiembrie 2017, altfel, contravaloarea lor va fi redirecționată către bugetul de stat, informează Știri pe surse, care citează România Tv.

Unele cadre medicale au primit următorul mesaj din partea directorilor de spitale: „Vonform Legii 153/2017, începând din data de 1 ianuarie 2018, nu se vor mai acorda tichete de masă. Vă rugăm ca până la data de 30 noiembrie 2017 să le ridicați, în caz contrar, contravaloarea lor se va returna către bugetul de stat”.

Sursa citată menționează că deja mai mulți medici sunt revoltați din cauza acestei măsuri și vor să organizeze un protest:

„Cum este posibil ca după șase ani de învățat și sacrificii, nesătuii din Parlament să taie bonurile de masă medicilor rezidenți și acea bursă de 600 de lei. Asta înseamnă salariul minim pe economie de 1.400 de lei! Medic, care și așa nu avea prea mult, dar măcar își permitea să își plătească o chirie împărțită cu un coleg și mâncarea de pe o zi pe alta cu cei 2.000 adunați! după șase ani de medicină, să devii împărțitor de pliante pe la ușile altor medici?! Nu este posibil așa ceva! Plâng în hohote scriind pentru că am depus jurământ să lucrăm corect, după principii și valori sănătoase, fără răsplătiri materiale de la amărâții de pacienți, cu aceleași condiții jalnice și ei, cărora vre să le spui «nu este nevoie să mă răsplătiți în plus pentru că sunteți asigurat medical ca salariat/minor/pensionar». Doar că Ministerul transformă actul medical într-o luptă pentru supraviețuire! De ce așa, domnilor parlamentari, principiile voastre unde sunt?”, a scris un medic pe Facebook.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net