Câştigătorul de la Loto dă un milion de euro la stat

Ultima actualizare:

    Deocamdată nimeni  nu știe cine este  norocosul care a  ghicit toate cele  6 numere de la loto
Deocamdată nimeni nu știe cine este norocosul care a ghicit toate cele 6 numere de la loto

Un jucător din Motru, judeţul Gorj, trebuie să fie în culmea fericirii, acum, că a aflat că a luat potul cel mare la 6 din 49. Vestea proastă e că modul de impozitare a câştigurilor s-a schimbat. Statul percepe mai mulţi bani pentru banii „picaţi din cer”.

Din cele 17,72 de milioane de lei (3,95 de milioane de euro) adjudecate la extragerea de joi seară, 4,38 de milioane de lei vor fi reţinute de stat. Impozitul perceput pentru câştigurile din jocurile de noroc diferă în funcţie de sumă. În cazul „norocosului” de la Motru, rata de impozitare este 25% din banii „picaţi din cer”, la care se adaugă suma fixă de 61.187,5 lei. În final, omul nostru va putea depune în conturile personale 13.342.674,04 lei (2,99 milioane de euro). Marele premiu la categoria I a fost obţinut după ce câştigătorul a jucat o variantă simplă la 6 din 49 (4,8 lei) şi o variantă la jocul Noroc (2,4 lei). Suma este una imensă pentru micul oraş minier din Gorj şi i-ar putea atrage invidia concitadinilor săi.

Biletul s-a jucat  la o agenţie  din Motru
Biletul s-a jucat la o agenţie din Motru

Locuitorii din Motru (circa 19.000) au mari probleme cu locurile de muncă, din cauza dezastrului din sectorul industriei extractive. Ultimul câştig la categoria I s-a înregistrat la 21 ianuarie 2016, tot într-o zi de joi. Potul a fost de 1,8 milioane de lei. În 30 decembrie 2015, Loteria anunţa doi câştigători la categoria I, ambii din Găeşti, Dâmboviţa. Norocoşii ar fi trebuit să împartă 7 milioane de euro. În realitate, doar unul dintre ei şi-a ridicat premiul în termenul de 90 de zile, alimentând suspiciunile conform cărora rezultatele sunt măsluite.    

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net