Denise Rifai s-a făcut de râs, în direct! Ce întrebare a pus-o în încurcătură

Ultima actualizare:

    Denise Rifai n-a știut ce să răspundă foto: captură Dc News
Denise Rifai n-a știut ce să răspundă foto: captură Dc News

Denise Rifai a reușit să se facă de râs, vineri dimineață (4 noiembrie), în direct la DcNews Live. Jurnalista a fost rugată să răspundă la o întrebare din partea unui cititor, identică cu cele pe care prezentatoarea de la Realitatea Tv le adresa invitaților, în emisiunea ''Ora Primarului''.

Denise Rifai a fost pusă în încurcătură de un cititor DcNews, după ce acesta a provocat-o să răspundă la o întrebare asemănătoare celor pe care Denise le punea candidaților la primărie, în emisiunea ''Ora Primarului'' de la Realitatea Tv.

Iată cum suna întrebarea cititorului: ''Jacques Langlois identifică în ''Manuel de journalisme radio-televisee'' opt tipuri de interviu, clasificate după criteriul scopului urmărit de jurnalist. Care sunt?''

Răspunsul era: de informare, de descriere, de analiză, comentariu, de opinie, personalități, de promovare, interviu consacrat unei teme majore.

VIizibil iritată de întrebare, și neștiind ce să răspundă, Denise Rifai a cerut să i se repete întrebarea, după care a rugat-o pe moderatoarea DcNews, Anca Murgoci, să-i dea foile pentru a citi chiar ea:

''Pot să citesc eu, te rog?'', a spus Rifai, după care a dat un răspuns de zile mari, deși pe foile de la jurnalistă erau notate și răspunsurile corecte. Vezi la minutul 45'.

''Tipurile de interviu... Păi un interviu de descriere, un interviu de analiză, un interviu... Mă rog'', a conchis Denise Rifai.

Mai mult de atât, Denise Rifai i-a cerut jurnalistei Anca Murgoci să răspundă ea la întrebarea respectivă, deoarece a studiat jurnalism, în timp ce ea a absolvit Facultatea de ASE. Vezi la minutul 01:01:40!

După ce mai multe site-uri de presă au răspândit știrea despre slaba pregătire jurnalistică a Denisei Rifai, aceasta a dorit să răspundă fenomenului creat în mediul online, arătându-se profund deranjată de lucrurile care s-au scris despre ea.

"În timpul unui interviu ce se anunța serios, vigilenta vedetă DCNEWS a testat-o pe moderatoarea Realitatea TV cu privire la tehnicile de interviu, citând din cartea în franceză (biensur!) a lui ”nu știu cine”. Rezultatul a fost DEZASTRUOS pentru Denise Rifai: nu a știut să numească în integralitate TOATE cele 8 tehnici de interviu descrise clar în franceză în cartea lui “nu știu cine”, Rifai făcându-se astfel de râs. ȘTIREA SENZAȚIONALĂ A FĂCUT RAPID ÎNCONJURUL site-urilor de știri și nu doar că a fost preluată și distribuită în consecință, dar în urma acestui grav incident din viața presei românești, profesioniștii sistemului ce nu pot accepta ca jurnaliștii să nu fie pregătiți corespunzator, au înființat o celulă de criză care va convoca la testări începând de luni toți angajații din presă care sunt bănuiți că nu știu cele 8 tehnici ale interviului descrise în cartea lui “nu știu cine”.

E sambătă dimineața cu soare afară , deci meritam să și râdem! Realitatea din presa românească este însa una tristă. Încerc să-mi dau seama de ceva vreme ce se întâmplă cu adevărat cu mass-media de la noi. Cine o mobilizează pentru cauze false? Cine o plătește atunci când realizează nonsubiecte? De ce nu mai taxează impostura cotidiană? Și multe altele …Cât despre mine, e limpede că deranjez pentru că întreb, așa cum deranjează încă câțiva care procedează la fel. Dar, o să întreb în continuare, la fel de simplu sau de complicat pentru unii.Dacă trebuie să fiu decredibilizată în continuare pentru că întreb, răspunsul meu e că o să întreb tot mai mult. Și cred că ar trebui să ne deranjeze pe toți (non)răspunsurile pe care le primim din partea celor care ajung să ne conducă. Și dacă noi, cei din presă, i-am întreba cu toții și i-am fi întrebat mereu cum îi întreb eu astăzi, probabil am fi avut și drumuri, și spitale, și scoli, și o viață mai bună. Sau cel puțin decentă. Ca într-o Românie în care se poate trăi ca-n afară", a scris denise Rifai pe pagina sa de Facebook.

Denise Rifai și Nicușor Dan

Încercând să-l pună la punct pe Nicușor Dan pe tema CET-urilor, moderatoarea Realității a căzut singură în derizoriu.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net