Cum arată stațiunile «părăsite» de pe litoral, când turiștii se înghesuie la Mamaia și Costinești

Ultima actualizare:

    Mamaia. Aici, nu găseai  nici un loc liber  pe şezlong
Mamaia. Aici, nu găseai nici un loc liber pe şezlong

Tot Mamaia-i fruntea! Weekend de weekend, staţiunea preferată a românilor e luată cu asalt. Ziua plajele sunt arhipline, iar noaptea cluburile-s înghesuite până la refuz. Aceeaşi forfoteală o găsim şi la Costineşti, supranumită şi “Staţiunea Tineretului”. În rest, localităţile de la malul mării sunt pustii. Imaginile surprinse de fotoreporterii Click! te duc cu gândul că ai fi în extrasezon, toamna sau primăvara, nicidecum în luna lui Cuptor.

Neptun. Weekend. Puţin după ora 15.00. În staţiunea preferată de Ceauşescu, dar şi de ceilalţi preşedinţi, este linişte. Ici-colo, câte o familie cu copii se îndreaptă agale spre plajă. Sunt locuri de parcare din belşug, la terase e pustiu, iar pe plajă îţi poţi întinde cearşaful unde doreşti. Imaginile surprinse de fotoreporterii Click! în weekend ne arată nişte staţiuni fără viaţă. Neptunul e situat la aproximativ 35 km de Constanţa, între Olimp şi Jupiter. E o staţiune cochetă, în care nu de mult mii de turişti veneau să se relaxeze şi tot aici se află şi reşedinţa prezidenţială de vară. Acum e preferata familiilor cu copii şi asta pentru că hotelurile au locuri special amenajate pentru cei mici, dar şi programe speciale cu spectacole pentru părinţi, nu sunt cluburi zgomotoase, iar după ora 22.00 se dă stingerea în întreaga staţiune.

Neptun. Puţini turişti  s-au bronzat  weekendul  ăsta aici
Neptun. Puţini turişti s-au bronzat weekendul ăsta aici

La câţiva kilometri distanţă, altă staţiune, aceeaşi imagine dezolantă. În Olimp, timpul parcă s-a oprit în loc. Pe plajă e o mână de oameni, iar terasele sunt goale. Pustiu e şi-n Jupiter, Venus sau Saturn. Chiar dacă plajele au fost modernizate şi s-au construit resorturi de lux, turiştii preferă tot agitaţia din Mamaia sau Costineşti. 

În Mamaia, luxul şi fiţele sunt la putere. Mamaia rămâne fruntaşă în top, ca-n fiecare an! Dacă e să ne luăm după numărul de turişti care vin aici la sfârşit de săptămână, am putea crede că şi valurile sunt mai cu moţ la Mamaia. Aici sunt cluburile cele mai de fiţe, iar la plajă trebuie să vii cu noaptea în cap ca să găseşti un şezlong liber aproape de apă. Pe străzi e paradă de maşini luxoase, iar domnişoarele se întrec în bronz şi-n costume de baie minuscule. În weekendul 9-10 iulie, peste 70.000 de turişti au petrecut pe Litoral. În Mamaia, gradul de ocupare a fost de 100%.Printre evenimentele care vor mai avea loc în această vară în staţiune se numără Mamaia Color Run, Mamaia Strongman, Mamaia Music Awards , Mamaia Music Week, Parada Antică Mamaia şi Sunwaves Mamaia.

Costineşti, staţiunea preferată de tineri. Dacă Mamaia e preferată de bogătaşi, Costineştiul este staţiunea tinerilor. Staţiunea se află în perimetrul satului cu acelaşi nume, la 31 km sud de oraşul Constanţa, pe malul Mării Negre. Plaja e plină în fiecare weekend şi abia găseşti loc să întinzi un cearşaf. Parcul de distracţii este principala atracţie a staţiunii, iar cluburile se “bat” în oferte şi show-uri pentru studenţi. În staţiunea care nu doarme niciodată, distracţia se termină în zori, tot pe plajă. Cazarea este ieftină, spre încântarea miilor de tineri care petrec aici weekend de weekend. 

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net