Filmul accidentului de la Ploieşti. Cum au murit 5 oameni

Ultima actualizare:

    Locul s-a umplut  în câteva minute de  poliţişti, pompieri  şi ambulanţe
Locul s-a umplut în câteva minute de poliţişti, pompieri şi ambulanţe

A fost măcel vineri (5 februarie) pe şoseaua ocolitoare a Ploieştiului. Un autocar care mergea spre oraş a lovit în plin un camion încărcat cu nisip. Imaginile de la faţa tragediei păreau desprinse parcă din filme: zeci de ambulanţe, medici, echipe de intervenţie şi multă, multă durere.

Centura de Vest, pe care circulă mii de maşini în fiecare zi, a fost paralizată mai bine de cinci ore. Un autocar care circula pe ruta Măneşti – Ploieşti a intrat în plin într-o basculantă încărcată cu nisip. Coliziunea a avut loc la ora 06.11. Imediat s-a declanşat cod roşu de intervenţie, zeci de ambulanţe, maşini de pompieri şi forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă plecând spre locul tragediei. Din păcate, orice ajutor a venit prea târziu pentru cinci persoane aflate în autobuz. Printre acestea se numără şi şoferul autocarului, care, nu se ştie din ce motiv, nu a observat camionul cu nisip din faţa lui şi l-a izbit în plin.

Altă victimă este un băiat de 19 ani. Tânărul, elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic Toma Socolescu din Ploieşti, mergea spre şcoală. „Aseară am vorbit cu el şi zicea că nu crede că vine azi la şcoală că tot se apropie vacanţa. Am fost şocată când am auzit ce s-a întâmplat. Nu îmi vine să cred. Era un băiat extraordinar” ne-a declarat o colegă.

Alte 28 de persoane au fost scoase imediat din autocarul transformat într-o grămadă de fiare. Toţi pasagerii au fost duşi la spitalele din Ploieşti, trei dintre victime fiind în stare mai gravă, ceilalţi având răni mai uşoare. 

Şoferul autobasculantei cu nisip, rănit uşor la faţă, le-a spus poliţiştilor că nu ştie ce s-a întâmplat şi că, pur şi simplu, s-a trezit izbit de autocar. 

Cristina Cazan  a fost pasageră în  autobuzul morţii
Cristina Cazan a fost pasageră în autobuzul morţii

Ne-am trezit unii peste alţii, printre scaune


    Cristina Cazan  a fost pasageră în  autobuzul morţii
Cristina Cazan a fost pasageră în autobuzul morţii

Cristina Cazan era pasageră în autobuzul morţii, dar poate spune că a avut mare noroc. Ea a suferit răni uşoare la picioare şi a fost deja externată. Tânăra spune că nu-şi explică ce s-a întâmplat, mai ales că mulţi dintre cei aflaţi în autobuz dormeau. „Nu ştiu ce s-a întâmplat, ne-am trezit unii peste alţii, aruncaţi în faţă, printre scaune. Pe mine m-a scos o femeie din autobuz“, a declarat Cristina Cazan pentru adevarul.ro.

Starea unora dintre victime a fost uşoară, diverse contuzii şi lovituri la membre sau cap, însă altele au intrat direct în operaţie, cu traumatisme abdominale sau toracice. Cei cinci copii, de 9 ani, 15 ani, 16 ani şi doi de 17 ani, sunt în stare stabilă, dar, potrivit unora dintre rudele venite la spital, bilanţul ar fi putut fi unul şi mai teribil, pentru că în respectiva cursă mergeau de obicei elevi care învaţă la Ploieşti. Pentru că vineri era ultima zi de şcoală înainte de vacanţă, mulţi dintre copii nu au mai mers la cursuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net