Furtună apocaliptică: 8 morţi şi 137 de răniţi!

Ultima actualizare:

    În cădere, panoul a strivit un şofer de 24 de anifoto: Ştefan Both/Adevărul.ro
În cădere, panoul a strivit un şofer de 24 de anifoto: Ştefan Both/Adevărul.ro

Vestul ţării a fost scena unor imagini de coşmar, duminică după-amiază! O furtună violentă a provocat moartea a opt persoane şi rănirea altor 137. O femeie de 36 de ani a murit la Grădina Zoologică din oraş, după ce un copac a căzut peste ea, iar un bărbat de 24 de ani a fost ucis de un panou publicitar luat de vânt, la Timișoara.

UPDATE: Bilanțul a ajuns la 137 de răniți, în 15 județe din țară, a anunțat Carmen Dan, ministrul de Interne.

Furtuna violentă de la Timişoara a blocat oraşul şi a creat panică pe străzi. Opt persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 67 se află sub îngrijirea medicilor. Doi copii sunt în stare gravă. În timpul vijeliei, țigle de pe Casa Armatei din Piața Libertății au căzut peste un tramvai aflat în stație. Potrivit reprezentanților ISU Timiş, a fost activată o echipă operativă care intervine dinamic la degajarea de trotuare, șosele și mașini prinse sub copaci doborâți, dar şi pentru îndepărtarea cablurilor de curent căzute saupentru degajarea acoperișurilor afectate. 


    Staţia de tramvai a fost aproape culcată la pământfoto: Ştefan Both/Adevărul.ro
Staţia de tramvai a fost aproape culcată la pământfoto: Ştefan Both/Adevărul.ro

''O femeie a decedat la Grădina Zoo, iar un bărbat, la Hotelul Baron, acesta fiind lovit de un panou publicitar care a căzut. Alte 33 de persoane au fost rănite'', a declarat, pentru AGERPRES, Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Banat.


    Panoul de la intrarea în oraş s-a prăbuşit pe carosabilfoto: Ştefan Both/Adevărul.ro
Panoul de la intrarea în oraş s-a prăbuşit pe carosabilfoto: Ştefan Both/Adevărul.ro

Potrivit IGSU, codul portocaliu de vreme rea, sub incidența căruia se afla județul Timiș, a generat o serie de efecte în zonă. Pentru gestionarea acestora, la nivelul ISU Banat a fost activată grupa operativă, iar misiunile sunt în dinamică, pentru acordarea sprijinului persoanelor aflate în dificultate și înlăturarea arborilor și acoperișurilor afectate din cauza manifestării fenomenelor meteo periculoase.

Și în județul Arad, vremea nefavorabilă a generat efecte, astfel că la acest moment pompierii militari acționează în sprijinul comunităților pentru înlăturarea arborilor doborâți de vânt.

Având în vedere avertizările de cod galben și cod portocaliu de vijelii și vânt puternic, reprezentanții IGSU recomandă cetățenilor din județele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. 

Traficul feroviar este oprit, duminică seară, în judeţul Timiş, din cauza unei pene de curent provocată de rafalele puternice de vânt, iar cinci trenuri de călători staţionează în gările adiacente staţiei Timişoara Nord, informează CFR Infrastructură.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net