Geniu al informaticii la doar 13 ani! A câştigat cel mai prestigios concurs din lume

Ultima actualizare:

    Mircea Palade a învăţat să citească la vârsta de 1 an jumătateFoto:Getty
Mircea Palade a învăţat să citească la vârsta de 1 an jumătateFoto:Getty

La doar 13 ani, Mircea Palade a uimit toţi profesorii prin capacităţile sale extraordinare în domeniul informaticii. Mircea a început să se dezvolte timpuriu din punct de vedere intelectual, la un an şi jumătate învăţa alfabetul, la doi ani deja se juca pe calculator, iar la şase ani era cel mai tânăr participant la cursurile de programare. Băiatul ale planuri măreţe şi doreşte să îţi creeze propria companie în care vor fi anagajaţi doar programatori de top.

Munceşte din greu pentru aş îndeplini visul şi deja se poate lăuda cu o serie de invenţii care atrag atenţia celor de vârsta lui. Banca muzicală şi pianul cu linguri sunt două dintre acestea. Mircea a câştigat anul acesta cel mai prestigios concurs de informatică adresat elevilor, numit Olimpiada Naţională, potrivit Digi24

"Informatică a început să îmi placă în clasa a IV-a, când am început să descopăr un limbaj de programare C++ şi de atunci am început să învăţ singur. Iar apoi am început şi cursuri”, spune Mircea Palade. Atât profesorii, cât şi părinţii lui Mircea sunt conştienţi de talentul pe care îl posedă băiatul. "Este un fel de ajutor al profesorilor. El le explică copiilor, iar dacă au probleme cu calculatoarele, ceva legat de un program sau ceva de scris, desigur că este mâna lor dreapta”, spune Ana-Maria Roată Palde, mama lui Mircea.

Mircea are planuri mari şi lucrează neîncetat pentru a le îndeplini. Doreşte să fie student al Univeristăţii MIT din Statele Unite ale Amercii şi să fie fondatorul unor programe de cercetare. Mircea şi-ar dori să luceze cot la cot cu angajaţii săi şi să colaboreze pentru a realiza programe utile. "Să fiu unul dintre programatori, dar şi directorul companiei. Să nu am foarte mulţi angajaţi, ci unii care lucrează foarte bine. Şi cu care să mă înţeleg şi să facem programe utile”, spune Mircea Palade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net