Iată medicii-monstru care drogau fetele de la cămin!

Ultima actualizare:

    Ororile se petreceau în această clădire din buricul Capitalei
Ororile se petreceau în această clădire din buricul Capitalei

Au depus jurământul lui Hipocrate, dar l-au încălcat fără nici o remuşcare. Una prescria sedativele, iar alta le administra copilelor de la centrul de plasament ”Sf. Maria” doar ca să le cuminţească. Doctoriţele, împreună cu alţi 12 angajaţi ai căminului, au fost, ieri, reţinute.

Obrăzniciile şi năzbâtiile specifice copilăriei erau considerate crize de oameni cu probleme la cap şi erau taxate aspru la centrul de plasament “Sf. Maria-Casa de fete”, din sectorul 1 al Capitalei. Cine-i supăra pe supraveghetori era internat câte-o lună la sanatoriul de nebuni. Totodată, era obligat să înghită medicamente cu efecte psihotrope, care nu făceau altceva decât să le sedeze pe copile. Cu ele letargice toată lumea era fericită.

Medicul psihiatru Ramona Gheorghe le prescria copilelor reţeta
Medicul psihiatru Ramona Gheorghe le prescria copilelor reţeta

Potrivit anchetatorilor, cea care le prescria fără nici o remuşcare pastilele-droguri era medicul psihiatru pediatru Ramona Gheorghe, aceeaşi care le trimitea la sanatoriu fără să le examineze. Ea stabilea medicaţia, iar medicul de familie Victoriţa Boţoagă le administra pe semnătură. Numele celei din urmă apare şi în scandalul reţetelor false, de la Institutul Oncologic, izbucnit în 2012. Aceasta a fost trimisă atunci în judecată în dosarul în care 20 de farmacişti şi nouă doctori sunt acuzaţi de emiterea de prescripţii compensate pe numele unor falşi pacienţi. Dar cu toate astea profesa şi comitea fărădelegi.

Medicul de familie Victoriţa Boţoagă le administra sedativele pe semnătură
Medicul de familie Victoriţa Boţoagă le administra sedativele pe semnătură

Cele două, împreună cu administratorul centrului, Mariana Dumitru, şi alţi 12 angajaţi ai centrului au fost reţinuţi, ieri, pentru 24 de ore şi e posibil să primească astăzi mandate de arestare preventivă. Mai ales că administratorul a recunoscut că personalul fura orice bunuri destinate copiilor “deoarece donaţiile erau numeroase, iar fetele de la centru nu aveau ce face cu atâtea produse”.

Potrivit anchetatorilor, chiar Dumitru şi-ar fi însuşit un monitor de calculator, despre care a susţinut că ar fi fost inutil copiilor. Procurorii spun că în tabere şi excursii mergeau şi familiile angajaţilor, iar ca să se facă loc pentru ele, copilele erau trimise la părinţi sau lăsate să fugă din centru.

”Mai mult, doar anumiţi copii beneficiau de aceste ieşiri, în principiu cei preferaţi de către educatori”, arată Parchetul Capitalei. Asistenta medicală a centrului a dat totul în vileag de mila celor 28 de copile, cu vârste între 7 şi 18 ani, care trăiesc aici. Cei reţinuţi sunt acuzaţi de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare.

Procurorii vor teste de sânge pentru fete

Anchetatorii, ajutaţi de specialişti, au ajuns la concluzia că medicamentele cu care erau îndopate fetele nu erau pentru copii. Astfel că starea lor de sănătate a fost pusă în pericol ani de-a rândul. Ca să demonstreze faptul că acestora li s-au administrat pastilele respective, procurorii vor să li se facă analize. ”Procurorii au cerut  să li se spună cine răspunde legal pentru fiecare copil în parte ca să le ceară acordul pentru prelevarea probelor de sânge”, au dezvăluit, pentru Click!, surse oficiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net