Învaţă să utilizeze computerul la 80 de ani

Ultima actualizare:

    Fotografii: adevarul.ro
Fotografii: adevarul.ro

Maria (78 de ani) e interesată de Facebook, Tudor (76 de ani) vrea să cunoască „tainele” Skype, iar Vasile (80 de ani) este fan YouTube. Ei sunt cursanţi ai unui proiect prin care pensionarii clujeni învaţă gratuit să folosească un computer.

Niciodată nu e prea târziu! Maria Mureşan se numără printre cei 30 de pensionari care participă la cursurile „IT4Seniors”. Acestea sunt gratuite şi durează 10 ore, fiind împărţite în cinci sesiuni a câte două ore. O companie privată pune la bătaie sala, aparatura şi profesorii, adică IT-işti voluntari, scrie adevarul.ro. Seniorii sunt învăţaţi să utilizeze programe precum Google, Facebook, Skype, dar  şi noţiuni privind aplicaţiile online banking, plăţi facturi ori shopping online.

„Nu ştiu cum să trec de pe internet pe Facebook sau cum să anulez, de exemplu, un prieten. Am cont de Facebook, dar nu prea vorbesc pe el, mai degrabă urmăresc pagini de reţete”, spune, timidă, Maria Mureşan (78 de ani). 


    Seniorii, ochi şi urechi la profesor
Seniorii, ochi şi urechi la profesor

Pe calculatorul din faţa lui Tudor Cristian (76 de ani) se exersează lecţia de Skype. „Am copiii în Australia şi cu ei mai discut. E mai uşor aşa, fiindcă îi vezi la faţă”, se confesează Tudor. El nu este un fan Facebook şi nici nu are cont: „Dacă mergi la un restaurant, vine o pereche şi primul lucru pe care-l face este să pună telefoanele pe masă. Nu mai discută nimic unul cu altul”. 

Cornelia (72 de ani) şi soţul ei, Vasile Micuşan (80 de ani), au venit la curs cu laptopul propriu. „Am instalat internetul, dar nu-l folosesc, că nu ştiu”, recunoaşte Cornelia. Soţul ei, Vasile, este fan YouTube, întrucât poate asculta muzică uşoară, dar şi cântăreţi din generaţia Lucreţiei Ciobanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net