Mărturiile românilor care cărau cocaină în stomac pentru mafia nigeriană

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Amăgiţi de câştigurile mari, mai mulţi tineri români au acceptat să transporte droguri în stomac pentru traficanţii nigerieni. Unii au fost prinşi prin diverse ţări de pe mapamond, alţii au fost acuzaţi în România.

În dimineaţa zilei de 30 aprilie 2014, o echipă de la brigada antidrog din Cipru îl aştepta pe aeroportul din Paphos pe un tânăr român, Andrei Marius, zis „Bibică”. Aveau informaţia că tânărul transporta droguri în bagaje. Avionul cu numărul de zbor JAF 3863, de la Bruxelles, a aterizat la ora stabilită: 11.35. Românul a fost percheziţionat de către autorităţile vamale din Cipru, însă nu s-au descoperit droguri în bagajele lui.

Deoarece informaţia privind drogurile era sigură, poliţiştii i-au cerut lui „Bibică” acordul scris pentru a i se efectua radiografii. Românul a fost dus în aceeaşi zi la Spitalul General din Paphos, iar medicii au descoperit în stomac mai multe capsule. „Bibică” a fost internat, iar până la ora 21.50 a eliminat 75 de peleţi (capsule) cu cocaină. În total, 883,4463 grame de droguri.

„Bibică” era doar un pion, un cărăuş într-o organizaţie de trafic internaţional de droguri, coordonată din Amsterdam (Olanda). Liderul ei era nigerianul „Emma Boema”.

Românul ajunsese să lucreze pentru traficanţii nigerieni de droguri la recomandarea unui prieten, Leonard-Cristian Tudorache, zis „Tâmplaru”.  La rândul său, „Tâmplaru” era amic cu iubita nigerianului, Alina Sandu, cunoscută ca „Naşa”. Femeia este de origine română, rezidentă în Olanda, şi avea ca principală misiune racolarea de cărăuşi.

Tot ea se ocupa de cazarea acestora, organizarea activităţii, rezervarea şi plata biletelor de transport, menţinerea legăturii cu sursele de cocaină şi destinatarii drogurilor, dar şi plata cărăuşilor. În esenţă, principala rută de transport a cocainei era din Brazilia în Olanda. Pentru a nu atrage atenţia, traseul era deviat printr-o ţară africană. Din Amsterdam, drogurile erau direcţionate către alte ţări europene.

În 2016, procurorii DIICOT i-au trimis în judecată pe toţi cărăuşii. Ei au fost acuzaţi că au transportat în stomac cel puţin 14 kilograme de cocaină, valoarea de piaţă a drogurilor era de 1.486.300 de euro. Cărăuşul primea pe fiecare capsulă transportată în stomac câte 15-20 de euro/capsulă. La fiecare drum, un cărăuş putea transporta între 400 de grame şi 900 de grame de cocaină, şi primea pentru serviciul său între 600 şi 1.500 de euro.

Vasilică Rătunzeanu a explicat anchetatorilor DIICOT că înainte de a pleca cu un transport, primea numele hotelului unde trebuia să se cazeze, un telefon mobil şi o cartelă cu număr de Olanda, pe care la întoarcere o restituia. „Ei mi-au cumpărat biletul de avion, mi-au dat bani de hotel şi de mâncare, iar Sandu Alina mă dirija telefonic”, a povestit şi  Bianca Bîrsan.

„La un moment dat am aflat că urma să plec în Cipru; pentru acest lucru «Emma» mi-a adus un bol ce conţinea 80 de capsule de cocaină. Acesta mi-a dat să înghit înainte două pastile, respectiv un antivomitiv şi un antidiareic, după care am înghiţit 37 de capsule din care am vomitat 17. «Emma»,  a fost nemulţumit de situaţie dar întrucât biletele de avion către Cipru erau plătite am plecat cu cantitatea înghiţită. La plecarea din Olanda, «Emma»,  mi-a şters tot ce aveam în memoria telefonului, mi-a luat cartele mea şi mi-a dat altă cartelă, cu număr de Olanda”, a explicat Rătunzeanu măsurile de precauţie.

Mai multe, pe adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net