Misiune NATO eșuată în România. Trei soldați americani au ajuns la spital

Ultima actualizare:

    Militarul american a fost proiectat afară din mașină în momentul impactului. Foto: tion.ro
Militarul american a fost proiectat afară din mașină în momentul impactului. Foto: tion.ro

Trei soldați americani, care făceau parte dintr-un convoi militar sub egida NATO, au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Timișoara, după ce vehiculul în care se aflau s-a izbit violent de parapeții Autostrăzii 1, luni dimineață. Incidentul, petrecut între Arad și Nădlac, s-a produs după ce soldatul care conducea camionul a adormit la volan. Șoferul a fost proiectat din cabina mașinii.

Un convoi militar al NATO, format din 15 vehicule cu trailer care transportau generatoare de curent, a eșuat la 5 kilometri distanță de Nădlac. Militarii se deplasau spre o bază militară NATO din afara țării, după ce participaseră la un exercițiu militar la baza de la Poplaca (județul Sibiu). La un moment dat, unul dintre vehicule a ieșit de pe banda lui, a lovit o mașină de pe banda a doua și a intrat în parapeții care separă cele două sensuri ai Autostrăzii 1.

Autovehiculul a mers aproximativ 50 de metri prin parapeți până s-a blocat într-unul din stâlpii de susținere. Din cauza impactului, portiera autovehiculului s-a deschis iar șoferul a fost practic aruncat din acesta. Atât șoferul, cât și înlocuitorul acestuia, aflat pe locul din dreapta, au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” din Timișoara, informează tion.ro.


    Traficul auto a fost blocat pe Autostrada 1, la 5 km de Nădlac. Foto: tion.ro
Traficul auto a fost blocat pe Autostrada 1, la 5 km de Nădlac. Foto: tion.ro

„Din investigațiile preliminare furnizate de medicii sosiți la locul incidentului am aflat că șoferul a suferit o fractură de gleznă și un traumatism cranio-cerebral, iar pasagerul din dreapta a suferit răni ușoare. Ulterior se va întocmi, pe numele conducătorului auto, un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, care va fi cercetat și soluționat de către Parchetul Militar din Timișoara sub incidența cărora cade soluționarea acestui tip de cazuri, având în vedere că vorbim de un cadru militar”, a declarat pentru aradon.ro, comisarul șef Valentin Burtă, șeful biroului Autostrada A 1 Deva – Nădlac. Cel de-al treilea pacient a suferit doar un atac de panică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net