Moment sfâșietor la funeraliile polițistului ucis în Suceava: „E strigătul unui tată...”

Ultima actualizare:

    Polițistul ucis în Gara din Suceava a fost condus pe ultimul drumFoto: captură foto
Polițistul ucis în Gara din Suceava a fost condus pe ultimul drumFoto: captură foto

Sorin Vezeteu, polițistul care a fost ucis cu sânge rece în Gara din Suceava, a fost, duminică, 23 iulie, condus pe ultimul drum de familie, prieteni și colegii de la locul de muncă. La înmormântare a participat și Carmen Dan, ministrul afacerilor interne care a fost criticată de unul dintre polițiștii participanți la funeralii.

Mii de oameni au participat la slujba de înmormântare a polițistului Sorin Vezeteu. Acestora, li s-au alăturat și Carmen Dan, ministrul afacerilor interne și Bogdan Despescu, inspectorul general al Poliției Române, după cum relatează Adevărul.ro.

Slujba a fost oficializată la biserica Adormirea Maicii Domnului, din cartierul Burudjeni, locul unde trupul neînsuflețit al polițistului se află de vineri, 21, iulie. Sicriul a fost purtat pe umeri de colegii lui Sorin, de la Serviciul Transporturi Feroviare. În urma tragediei, Sorin Vezeteu a fost avansat post-mortem în gradul de subinspector de poliție și decorat post-mortem cu ordinul „Pentru Merit” de către președintele Klaus Iohannis.

În timpul funeraliilor, unul dintre colegii polițistului ucis a reușit să creeze un moment emoționant atunci când, răvășit de moartea nedreaptă a lui Sorin, a transmis un mesaj impresionant lui Carmen Dan: „vă rugăm, ajutați-ne să nu mai fim subinspectori post-mortem! Vă implor, voborâți în stradă! Este strigătul unui om care, înainte de a fi polițist, este părinte, este strigătul unui tată pe care îl așteaptă copilul acasă. Prietene, ajută-mă de acolo de sus că aveam multe de făcut!”, a transmis Lucian Gălățeanu, coleg cu Sorin Vezeteu, potrivit sursei citate.

La rândul lui, primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, i-a cerut lui Carmen Dan să ia măsuri în privința felului în care sunt percepuți polițiștii în românie, pentru evitarea unor astfel de tragedii:

„Vă rog, doamnă ministru, să rămâneți în istorie prin faptul că ați făcut polițistul respectat! Nu avem nevoie de eroi, avem nevoie de părinți care să fie acasă la copii. Am ajuns să mă uit în oglindă și să îmi fie rușine că trăiesc în România/ este un strigăt al unui tată a șase copii și a cinci nepoți. îmi doresc să faceți în țara asta din polițist un om respectat. Sorine, îți doresc să te odihnești în pace”, a declarat primarul din Dumbrăveni.

Carmen Dan a promis că va lua măsuri de sporire a siguranței polițiștilor atunci când se află în timpul serviciului și să fie dotați cu tot ce este nevoie pentru a se împiedica viitoare tragedii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net