Oprescu, la lopată! A plantat copaci în curtea Universităţii Politehnica

Ultima actualizare:

    Sorin Oprescu a vrut să fie un exemplu pentru  tinerii studenţi de la Politehnică, plantând câţiva arbuşti
Sorin Oprescu a vrut să fie un exemplu pentru tinerii studenţi de la Politehnică, plantând câţiva arbuşti

Edilul general al Capitalei a trecut la munca de jos. Pentru creşterea calităţii aerului din Capitală, Sorin Oprescu i-a convins pe studenţi, pe profesori şi pe importanţi factori de decizie din Ministerul Educaţiei şi Ministerul Mediului să participe la o amplă acţiune de plantare de arbori şi arbuşti.

Peste 250 de studenţi voluntari au umplut curtea instituţiei cu 1.500 de exemplare de copaci din 17 specii, printre care molizi, pini, platani, mesteceni, tei, frasini şi stejari roşii.

"Prin astfel de acţiuni şi prin alte proiecte pe care Primăria Municipiului Bucureşti le dezvoltă, dorim să ne apropiem de cei 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, aşa cum este prevăzut şi în normele europene. Plantând aceşti arbori nu facem altceva decât să dăm viaţă spaţiului verde", a spus Oprescu la finalul acţiunii.

Conform "Cadastrului verde al Capitalei", întocmit anul trecut, Bucureştiul are 1.717.339 de arbori şi 4.512 hectare de terenuri înverzite.

Nu mai puţin de 400 de specialişti topografi au muncit la realizarea acestui inventar comandat de Primăria generală, care a costat 9 milioane de lei. Din acest document reiese că oraşul mai are nevoie de 443 de hectare de parcuri ori grădini publice pentru a se încadra în limitele europene.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net