Poftiți sâmbătă la Muzeul Antipa! Intrarea este gratuită

Ultima actualizare:

    Eveniment special, sâmbătă, la Muzeul Antipa, din Capitală
Eveniment special, sâmbătă, la Muzeul Antipa, din Capitală

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, din Capitală, vă invita sâmbătă, 20 mai 2017, la evenimentul „Urme în timp”. Veți vedea și auzi despre evoluția omului pe Pământ. Programul pentru public începe la ora 18.00 și se va termina la ora 24.00. Intrarea este gratuită.

Cum a apărut omul și cum a evoluat? Aceasta este tema aleasă de Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, din Capitală, pentru o dezbatere cu oameni de știință remarcabili.

Sâmbătă (20 mai) va avea loc acest eveniment complex care deschide Noaptea Muzeelor de la Antipa cu o lansare de carte, un vernisaj și o masă rotundă cu invitați de prestigiu.

Programul special va debuta cu lansarea cărții „Originea speciilor”, de Charles Darwin, apărută anul acesta la editura Herald, urmată de vernisarea expoziției temporare „Urme în timp”, în prezența paleoartistului Eduard Olaru. Expoziția ilustrează evoluția și originile omului modern prin  reconstruiri grafice a 16 specii de hominide.

Elementul surpriză al serii îl constituie dezbaterea interactivă, în care publicul va juca rol de invitat, putând adresa întrebări participanților la întâlnire.

Pe parcursul serii, publicul va avea ocazia să viziteze gratuit expoziția permanentă a Muzeului, începând cu ora 18.00 și, totodată, să participe la o serie de activități specifice de cercetare, care vor avea loc în curtea Muzeului, începând cu ora 22.00. Pe data de 20 mai 2017, în intervalul orar 10.00 – 16.30, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” va fi închis!

Programul evenimentului

16.30 – 17.00 – lansare de carte „Originea speciilor”*;

17.30 – 18.00 – vernisarea expoziție temporare „Urme în timp”*;

18.00 – 20.00 – masa rotundă pe tema teoriei lui Darwin despre evoluția speciilor și impactul ei asupra societății;

18.00 – 24.00 – vizitarea gratuită a expoziției permanente a Muzeului;

18.00 - 24.00 – proiecții de filme documentare;

22.00 - 23.00 – colectare a insectelor nocturne cu ajutorul surselor luminoase speciale, sub coordonarea specialiștilor din Muzeu;

22.00 - 23.00 – interceptarea sunetelor de lilieci din grădina Muzeului „Antipa” cu ajutorul detectorului de ultrasunete, sub coordonarea specialiștilor din Muzeu.

Participarea la aceste evenimente se va face pe baza înscrierii prealabile pe email info@antipa.ro, în limita a 100 de locuri.

Demonstrațiile realizate de către cercetătorii Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” se vor face numai în condiții meteorologice favorabile.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net