Povestea romantică a bijuteriilor Principesei Margareta. Cât valorează

Ultima actualizare:
Regele Mihai I al României și Regina Ana în ziua nunții
Regele Mihai I al României și Regina Ana în ziua nunții

Principesa Margareta a României, desemnată Custode al Coroanei după retragerea din viața publică a Regelui Mihai, a strălucit la petrecerea dată de Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei, cu ocazia împlinirii a 70 de ani. Toată lumea a remarcat tiara principesei, o adevărată operă de artă, care ascunde o poveste romantică și valorează o mică avere, conform specialiștilor.

Principesa Margareta a României s-a numărat printre invitații la banchetul dat de regele Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei, cu ocazia împlinirii a 70 de ani, duminică, 1 mai.

Comentatorii au apreciat bijuteriile purtate de Custodele Coroanei, o tiara lucrată manual în platină cu diamante, un colier cu cercei extrem de elegante, în stil edwardian, în valoare de peste 50.000 de euro, după estimarea experților contactați de Click!, și o broșă-monogramă, lucrată de asemenea manual în aur, o interpretare a însemnelor casei regale. O imagine cu Principesa Margareta la banchetul oferit de Regele Suediei puteți vedea aici.

Este vorba despre accesoriile ”clasice” ale principesei, când vine vorba despre un eveniment de asemenea calibru. Margareta a purtat tiara cu diamante moștenită de la Regina Ana la cele mai importante nunți regale din ultimii ani, nunta Prințului William cu Kate Middleton, nunta Prințului Albert II de Monaco cu Charlene sau nunta principesei Victoria, fiica Regelui Suediei.

Principesa Margareta și Principele Radu la nunta Prințului Albert II de Monaco, în 2011
Principesa Margareta și Principele Radu la nunta Prințului Albert II de Monaco, în 2011

Principesa Margareta și Principele Radu la nunta Principesei Victoria, fiica Regelui Suediei, în 2010
Principesa Margareta și Principele Radu la nunta Principesei Victoria, fiica Regelui Suediei, în 2010

Tiara purtată de Principesa Margareta ascunde o poveste romantică, pe măsura frumuseții inspirate de tradiția grecească. Tiara a aparţinut inițial prinţesei Victoria Melita de Saxa-Coburg-Gotha, sora reginei Maria a României, fiindu-i dăruită acesteia de către al doilea soţ, Marele Duce Kirill al Rusiei. După colapsul familiei imperiale ruse, Victoria Melita a fost nevoită să-şi vândă bijuteriile printre care şi această tiară din diamante și platină.

Regina Maria a României, o colecţionară de bijuterii, a încercat să o ajute cumparându-i o parte din bijuterii, inclusiv tiara, pentru a i-o dărui prinţesei Elena (viitoare regină-mamă Elena). Multe dintre bijuteriile regale ale României au fost vândute în timpul comunismului, însă tiara reginei Elena a fost transmisă mai departe către principesa Ana de Bourbon-Parma, viitoare regină a României, care a purtat-o la nunta cu regele Mihai I de la Atena din 10 iunie 1948.

Principesa Margareta la nunta Marelui Duce Moștenitor al Luxemburgului Guillaume, în 2010
Principesa Margareta la nunta Marelui Duce Moștenitor al Luxemburgului Guillaume, în 2010

Experții estimează că tiara lucrată în platină cu diamante valorează peste 300.000 de euro. ”Tiara este bazată pe desen și linii grecești adoptate de unele case regale, cu preponderență în Europa de Est, în secolul XVIII și începutul secolului XIX. Este o tiara elegantă și complexă, în ceea ce privește diamantele și montura lor. Diamantele cu tăietura briliant mari sunt montate pe caseta rotundă cu prindere capsată, iar cele mai mici sunt montate în casete pătrate cu gheruțe, pentru a permite accesul luminii în diamant și pentru a spori strălucirea. Dacă am dori să facem o evaluare, prețul ar depăși suma de 300.000 €”, a declarat pentru Click! Lucian Jeweler.


    Lucian Jewelerfoto: arhivă personală
Lucian Jewelerfoto: arhivă personală

Principesa Margareta a României a fost desemnată Custode al Coroanei după retragerea din viaţa publică a Regele Mihai I anunţată oficial pe 2 martie. Regele a dezvăluit cu această ocazie că fusese diagnosticat cu grave probleme de sănătate. "În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei".

Lucian Jeweler
Lucian Jeweler
image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net