Primărița Craiovei are centura neagră la karate

Ultima actualizare:

    Lia Olguța Vasilescu a fost reținută miercuri seară. Joi, află dacă va fi arestată preventivFoto: Inquam
Lia Olguța Vasilescu a fost reținută miercuri seară. Joi, află dacă va fi arestată preventivFoto: Inquam

Lia Olguţa Vasilescu a fost plasată în arest la domiciliu, potrivit deciziei de joi, 31 martie, a Tribunalului Bucureşti. Ea este acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi că a primit apoi mită în calitate de primar.

Miercuri seară, Lia Olguța Vasilescu (41 de ani) a fost reținută de procurorii DNA, stricându-i, astfel, planurile pentru o nouă candidatură la Primăria Craiovei, pentru care se pregătea intens. Iată ce parcurs a avut deputata PSD de când a intrat în politică și până în prezent!

Lia Olguța Vasilescu s-a născut la Craiova, în 18 noiembrie 1974. A absolvit  Facultatea de Litere a Universității Craiova, Secția Română-Italiană. A intrat în politică la 16 ani, când s-a înscris în Partidul România Mare, unde a devenit purtătoare de cuvânt și președintele organizației de tineret. În CV-ul Liei Olguța Vasilescu sunt trecute burse de studii în Italia, Danemarca și Belgia și un doctorat în Sociologie, obținut la Universitatea București, în 2007. De asemenea, Lia Olguța Vasilescu a fost jurnalistă la cotidianul „Cuvânt liber”, din Craiova, unde a ajuns în funcția de redactor-șef adjunct.

Lia Olguța Vasilescu are centura neagră la karate (2 DAN). La un moment dat, ea a povestit că, atunci când a fost nevoie, a știut să se apere: „I-am lăsat pe stradă. Nu s-au mai ridicat”. Era vorba de doi hoți care au încercat să-i fure lănțișorul de aur de la gât. Altădată, povestește primărița Craiovei, „cineva mi-a pus mâna pe fund în faţa chioşcului de ziare. Eram în pantaloni scurţi şi nu am rezistat tentaţiei să îi arăt că poate să ia contact cu solul”.

Lia Olguța Vasilescu s-a căsătorit, în noiembrie 2002, cu Ovidiu Wlassopol, pe vremea când ea era deputat PRM, iar el, reporter la PRO TV.

La început, când s-au cunoscut, s-au antipatizat, a povestit chiar politiciana. Lia Olguța Vasilescu a ajuns prima oară în Palatul Parlamentului la sfârșitul anului 2000, când avea 26 de ani, iar reporterul PRO TV Ovidiu Wlassopol era în căutarea unor deputați-bibani, pe care să-i facă de râs, scrie adevarul.ro.

„La început, nu am avut o relație foarte bună. L-am evitat”, spunea Olguța despre începutul legăturii ei cu Ovidiu. Mai târziu, nu se știe prea clar cum, în poveste este pomenită „o prietenă comună”, care a slujit drept intermediar. Cei doi s-au împrietenit, au devenit un cuplu, apoi au decis chiar să întemeieze o familie, potrivit adevarul.ro.

Faptul că ea făcea parte dintr-un partid naționalist (PRM), iar pe viitorul soț îl chema Wlassopol constituia, totuși, o problemă, a mărturisit deputata, într-un interviu din presa centrală, de la acea vreme.

Familia Olguței Vasilescu vine din Cadrilater, a fost expulzată de acolo în 1940, iar ea dorea să ducă mai departe numele de familie. În plus, numele de Wlassopol arăta descendența grecească a viitorului soț. „Cred că pe el nu l-ar deranja să-mi păstrez numele”, a mai spus deputata, lucru care s-a și întâmplat. Mai mult, în 2009, când au devenit părinți, cei doi au stabilit ca băiețelul lor (Robert Ștefan) să poarte numele mamei, adică Vasilescu, și nu numele tatălui, Wlassopol. Soțul deputatei s-a gândit, atunci, că băiatului îi va fi mai bine cu un nume românesc, în caz că va îmbrățișa și el o carieră politică.

Lia Olguța Vasilescu este mebru PSD, din 2007, iar, din 2012, este primarul Craiovei.

image
image
image
image
image
image
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net