Românii vor fi anunțați pe mobil în caz de calamitate iminentă

Ultima actualizare:

    Abonații la telefonia mobilă vor fi anunțați în timp real cu privire la iminența unei calamitățiFoto Getty
Abonații la telefonia mobilă vor fi anunțați în timp real cu privire la iminența unei calamitățiFoto Getty

Tragedia fără margini din vestul țării, unde opt persoane au decedat și peste 130 au fost rănite în urma unei furtuni violente, i-a determinat pe guvernanți să ia măsuri urgente. Românii vor fi alertați prin mesaje transmise pe telefoanele mobile în cazul producerii unor calamități naturale.

„Sistem alert” este numele aplicației de mobil care va fi implementată la nivel național, în urma colaborării dintre Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), împreună cu operatorii de telefonie. Toate aceste structuri vor lucra împreună pentru crearea unui sistem de alertare a populației, prin care să fie recepționate mesaje de avertizare în caz de fenomene meteo extreme, incendii de proporții, risc crescut de explozii și alte situații de risc. Mesajele vor ajunge la cei care dețin telefoane mobile, a anunțat Executivul, în urma întâlnirii-fulger convocate de premierul Mihai Tudose și la care au participat reprezentanți ai instituțiilor enumerate. 

Înainte de implementarea sistemului de alertă va fidemarată o campanie de informare publică şi de pregătire a populaţiei pentru utilizarea acestui sistem. Autoritățile centrale au luat decizia de a crea un sistem de alertare a populației după ce, duminică, o furtună devastatoare a curmat viața a opt persoane din județele Timiș, Arad și Bistrița Năsăud. La nivel local au fost constituite comisii de inventariere a pagubelor, dar au fost deschise și mai multe dosare penale pentru ucidere din culpă, însă, deocamdată, nimeni nu este învinuit.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net