Vaccinurile românești ar putea să reapară pe piață în trei ani

Ultima actualizare:

    Vaccinurile au devenit  obligatorii prin lege
Vaccinurile au devenit obligatorii prin lege

Vaccinurile românești ar putea să reapară pe piață. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat, într-o conferinţă de presă susţinută în judeţul Dâmboviţa, că Institutul Cantacuzino va începe să producă vaccinuri în aproximativ trei ani.

Ministrul a precizat că trebuie aduşi specialişti în cadrul Institutului pentru că, la momentul la care acesta a rămas fără finanţare, specialiştii de top de acolo au plecat.

„Institutul Cantacuzino poate să producă vaccinuri cam în trei ani, dar în această perioadă el poate să producă suplimentele pentru stimularea imunităţii, poate să înceapă să producă produsele pe care le-au avut - nu neapărat vaccinurile despre care vorbim, în speţă gripalul şi BCG, dar poate începe să producă unele lucruri. În acelaşi timp, trebuie să aducem specialişti, pentru că nu e nici un secret că, la momentul la care Institutul a rămas fără finanţare, specialiştii de top de acolo au plecat. Noi trebuie să aducem specialişti acolo, trebuie să construim o nouă linie de producţie şi totul trebuie să fie făcut pe o bază sănătoasă”, a declarat Bodog, citat de news.ro.

Ministrul Sănătăţii a mai precizat că îşi doreşte siguranţă în ceea ce priveşte procesul de fabricaţie. Declarațiile vin în contextul în care miercuri, la ședința de Guvern, a fost aprobată Legea vaccinării, care prevede sancțiuni pentru părinții care nu-și vaccinează copiii, dar obligă ministerul să asigure stocurile necesare de vaccinuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net