Vrei notă mai mare? Târăşte-te în genunchi până la catedră!

Ultima actualizare:

    Profesorul Severius  Moldoveanu şi-a  umilit elevii pentru  o notă mai bună
Profesorul Severius Moldoveanu şi-a umilit elevii pentru o notă mai bună

„Dacă vreţi să vă măriţi nota cu un punct, târâţi-vă în genunchi până la catedră”. Aşa îi ”încurajează” un profesor din Capitală pe elevi să înveţe. Pentru a obţine o notă mai mare la teza de la Matematică, un elev s-a umilit în faţa dascălului.

Grozăvia a fost făcută publică nu de un elev, ci de un alt profesor! Marcel Bartic a dezvăluit pe Facebook întreaga scenă, fără să spună însă nici numele colegului său şi nici liceul unde s-a întâmplat abuzul. În schimb, părinţii elevilor de la liceul respectiv au prins curaj şi au făcut o sesizare la redacţia ziarului Click!. Astfel am aflat că este vorba despre profesorul Severius Moldoveanu, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti. Iată cum îşi educă “somitatea sa” elevii de clasa a X-a: “Într-unul din cele mai prestigioase licee din Bucureşti, genul cu cifre mari de olimpici, rezultate excepţionale, tradiţie de zeci de ani, un ilustru domn profesor de matematică, o mică somitate de-a lungul şi de-a latul Dâmboviţei, genul care lucrează cu doi olimpici şi-i pică pe restul că sunt proşti, îşi permite, mai zilele trecute, un mic gest de aroganţă cu elevii unei clase de-a X-a, c-aşa vor muşchii lui de Dumnezeu pe pământ ce e el”, aşa îşi începe relatarea, pe contul său de Facebook, profesorul Marcel Bartic, cel care a dezvăluit totul.

Ce urmează este revoltător, şocant, dezgustător şi umilitor, la un loc! Şi ne întrebăm cum se poate întâmpla aşa ceva într-o unitate de învăţământ din România anului 2016.

Dascălul, dat în gât de un coleg de catedră

„Cu ocazia discutării tezei pe semestrul I, evident cu note catastrofale pentru cei mai mulţi dintre copii, domn’ profesor adresează tacticos un apel celor care «doresc să-şi mărească nota cu un punct, să se târască în genunchi până la el la catedră». În liniştea care s-a lăsat, unul dintre copii, îngrozit efectiv de perspectiva de a-şi pierde locul la acest liceu pentru care ai lui au făcut sacrificii foarte mari, s-a târât în genunchi câţiva metri pentru a-i demonstra subspeciei de om că şi-ar dori acest punct”, mai povesteşte Marcel Bartic.

După ce, joi seară, această întâmplare a ajuns pe reţeaua Facebook, internetul a luat foc. Văzând că oamenii îl acuză pe profesorul de Matematică şi cer să ştie despre cine este vorba, câţiva părinţi ai elevilor de la liceul unde s-au întâmplat aceste scene şocante au prins curaj şi ne-au contactat la redacţie. Păstrându-şi anonimatul, aceştia ne-au spus că profesorul care şi-a umilit elevul ar fi Severius Moldoveanu, de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti. Click! a contactat telefonic, ieri, conducerea liceului, însă secretara ne-a comunicat că doamna director Corina-Elena Vinţ nu poate să ne ofere, deocamdată, o declaraţie, deoarece „se află într-un consiliu profesoral tocmai pe această temă”. 

«Îi umileşte pe cei care nu sunt foarte bine pregătiţi»

Liceul Vianu  este un liceu de  elită din Capitală
Liceul Vianu este un liceu de elită din Capitală

Luminiţa Macsim, mama unei eleve din clasa elevului umilit, a declarat, pentru HotNews.ro, că profesorul Severius Moldoveanu are antecedente, în sensul că a mai existat un episod în care „unui alt elev i s-a cerut să deseneze un cerc mare pe perete în care să scrie: «Loc de dat cu capul pentru proşti»”. „Marţi, când le-a adus tezele, după ce au fost completate notele în catalog şi prezentate, în mare, mediile, a apărut propunerea către copii că, dacă cineva vrea să-şi mărească media, să se târască. Moment în care un copil s-a târât, după care a primit un punct în plus la medie”, povesteşte Luminiţa Macsim, care a decis să-şi mute fata la alt liceu. Aceasta a mai spus că profesorul Moldoveanu, „în genere, face mişto de cei proşti şi îi umileşte pe cei care nu sunt foarte bine pregătiţi”. 

Anchetă la nivelul Inspectoratului București

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, prof. Marian Banu, ne-a declarat, ieri, că, „la nivelul inspectoratului, s-a constituit o comisie de anchetă care va analiza toate aspectele relatate de presă despre cazul profesorului de la „Tudor Vianu”. Deocamdată, directoarea colegiului nu ne-a comunicat nimic”. Întrebat dacă profesorul va continua să predea, după ce elevii se vor întoarce din vacanța de o săptămână care a început astăzi, Marian Banu ne-a spus că „e prematur să vorbim despre așa ceva”. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net