O fostă profesoară de franceză s-a sinucis de foame

Ultima actualizare:

Alexandra Ceauşu, în vârstă de 51 de ani, din Bascov (Argeş) s-a sinucis ieri după-amiază, aruncându-se în apă la Baza nautică de la Budeasa. Ea a lăsat un bilet în care a explicat că datoriile mari ale familiei au împins-o să facă acest pas, scrie Adevărul.

Angajaţii bazei nautice au fost cei care au observat primii că ieri după-amiază plutea ceva pe apă. După ce au văzut şi adidaşii lăsaţi de îngrijitoare pe un ponton şi-au dat seama că s-a întâmplat o tragedie şi au apelat imediat numărul de urgenţă 112.

Pompierii sosiţi la locul sinuciderii au fost recuperat cadavrul din apă, iar medicii de la salvare au constatat doar că trupul femeii stătea în lac de mai bine de două ore. La scurt timp, la Budeasa a ajuns şi băiatul cel mare al femeii. După ce a văzut corpul celei care îi dăduse viaţă, a suferit un şoc şi n-a mai putut să scoată un cuvânt.

Poliţiştii confirmă ipoteza sinuciderii

Oamenii legii spun că în acest caz nu există suspiciuni.

"În urma cercetărilor efectuate de echipa operativă la faţa locului, s-a stabilit că femeia în vârstă de 51 ani, din Bascov a suferit o cădere nervoasă pe fondul unor probleme financiare şi s-a sinucis. Victima a lăsat un bilet de adio prin care îşi motiva gestul, iar în urma verificărilor s-a stabilit că în acest caz nu există suspiciuni. Pe cadavru nu s-au descoperit urme de violenţă, iar în cauză a fost dispusă efectuarea autopsiei", ne-a declarat subcomisar Adelina Florescu, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.

Nici soţul, nici copiii nu aveau loc de muncă

Alexandra Ceauşu, în vârstă de 51 de ani, din Bascov, a lucrat ca profesoară suplinitoare de limba franceză până acum patru ani. Pentru că nu a mai reuşit să se încadreze în învăţământ a rămas acasă, şomeră.

Adevărata dramă a femeii pare că a început însă anul trecut când soţul care lucra ca şofer al unui director de firmă de construcţii a rămas şi el şomer. Astfel, fosta profesoară a ajuns să lucreze ca îngrijitoare la Baza nautică din Budeasa şi primea un salariu de doar 500 de lei. Nici cei doi băieţi ai femeii nu aveau un loc de muncă, iar familia nu mai făcea faţă datoriilor.

A spus că vrea să se odihnească

Când Alexandra s-a prezentat ieri la serviciu, ca de obicei. „Am văzut-o în jurul orei 13.00, când a venit să-şi prepare un ceai. Zicea că vrea să se retragă vreo două ore ca să se odihnească“, a ăpvestit Gheorghe Necula, unul dintre angajaţii bazei nautice. Câteva ore mai târziu, tot el a fost cel care a observat o bluză albă plutind în apă şi a sunat la 112.

Bilet de adio pentru cei dragi

Înainte de a se arunca în apă, femeia a găsit puterea să scrie un bilet de adio pentru cei dragi. „Numai aşa veţi fi ajutaţi. Iertare la toţi ai noştri. Am bătut numai la porţi care mi-au stat închise. Nu mai puteam să-i văd leşinaţi de foame. Ai mei sunt săraci… M-am aruncat în dreptul turnului unde e televizor. Să mă ardeţi. Vă iubesc. Iertare lui tati, la băieţii mei, sorei mele bune, fraţi, nepoţi“, sunt câteva rânduri scrise de sinucigaşă pe prima pagină a unei cărţi.

În ultimele clipe ale vieţii, îngrijitoarea s-a gândit doar la familia ei. „Am jucat mult teatru. Elena, Valeriu Stoica ajutaţi pe Alex şi pe Uţu, că sunt copii excepţionali. Am făcut-o să poată primi ei trei ajutor financiar să înveţe şi consiliere psihologică pentru copii şi tati“, mai scria în biletul de adio.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net