8 trucuri ca să nu ţi se decoloreze hainele

Ultima actualizare:

-    Nu spăla niciodată hainele de culoare albă împreună cu cele colorate. Este posibil ca nuanţele să se întrepătrundă iar îmbrăcămintea albă să se păteze. -    Hainele sensibile, din care ştii că iese culoarea, se spală la mână cu detergent şi apă călduţă-    Vrei să vezi dacă iese culoarea dintr-o bluză sau dintr-un tricou? Umezeşte un colţ iar apoi freacă locul cu o bucată de hârtie albă. Dacă hârtia s-a colorat, este de preferat să spleci articolul de îmbrăcăminte la mână şi nu în maşina de spălat.

Foloseşte produse naturale!-    În cazul primei spălări a unei bluze sau a unui pulover, pentru a evita decolorarea acestuia, adaugă în apă o lingură de oţet. Vei vedea că îmbrăcămintea îşi va păstra culoarea vie. -    Când speli haine de culori diferite, adaugă la ultima lor clătire câteva linguri de sare. Aşteaptă câteva minute pentru ca soluţia să pătrundă bine în fibre iar apoi clăteşte cu apă din abundenţă.  Astfel, culorile nu vor ieşi din ţesătură iar îmbrăcămintea nu se va păta. -    Pentru a împrospăta culorile ţesăturilor din bumbac, acestea se ţin câteva ore în lapte degresat iar apoi se spală normal şi se clătesc bine. -    Hainele din lână închisă la culoare îţi recapătă frumuseţea dacă sunt periate uşor cu un ametec de jumătate de litru de apă şi 10 grame de tutun de pipă.

Atenţie la detergenţi!

Alege detergenţi de bună calitate şi speciali pentru fiecare tip de haină în parte. În magaziner există detergenţi pentru haine albe, colorate şi negre. De asemenea, hainele colorate nu se spală niciodată cu clor. Dar, pentru a împrospăta culorile poţi folosi cu încredere vanish pentru haine colorate.

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net