Aşa alegi aparatul potrivit pentru tine!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ofertele magazinelor sunt atât de bogate şi de variate, încât e greu să te hotărăşti asupra unui produs electrocasnic. Trebuie să ţii cont însă, de fiecare dată, ce ţi se potriveşte ţie şi familiei tale şi ce nevoi aveţi. De asemenea, trebuie să ai în vedere anumite calităţi ale produsului respectiv, despre care Click! îţi spune mai jos.

Frigiderul, cel mai important

Frigiderul este, probabil, cel mai important aparat electrocasnic din casă. Prin urmare, trebuie să avem mare grijă atunci când îl cumpărăm. Şi asta, pentru a ne fi cât mai de folos. Pentru început, e bine să ne orientăm spre o clasă energetică foarte eficientă, dacă vrem să avem un consum optim de energie. Nu uitaţi! Când cumpăraţi un frigider, o faceţi pentru următorii ani! Deci, dacă veţi alege unul care consumă puţin, veţi observa că, de-a lungul timpului, veţi economisi considerabil, ceea ce înseamnă că a meritat investiţia.Un alt aspect important legat de alegerea frigiderului este volumul acestuia. Alegţi frigiderul care vi se potriveşte vouă. Cu cât e mai numeroasă familia, cu atât e nevoie de un frigider mai mare.Nu uitaţi de compartimentare! E important ca frigiderul ales să poată fi compartimentat, cu rafturi detaşabile, după bunul-plac şi după nevoile voastre.Ţineţi cont şi de silenţiozitatea frigiderului! Nu-i deloc plăcut ca, în creierii nopţii, când casa e învăluită de linişte, să auzi cum porneşte sau se opreşte frigiderul.Nu în ultimul rând, un frigider bun trebuie să aibă şi funcţia de control al temperaturii. As­­ta înseamnă că în inte­­riorul aceluiaşi frigider există temperaturi diferite, care se pot regla, în funcţie de necesităţi.

Maşina de spălat s-a modernizat cel mai mult

Maşina de spălat rufe este, după frigider, unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice dintr-o gospodărie. Primele maşini de spălat rufe au apărut cu aproximativ 200 de ani în urmă, iar, de atunci, au evoluat enorm şi continuă să evolueze. Dintre toate electrocasnicele, maşinile de spălat rufe au beneficiat cel mai mult de evoluţia tehnologică.Deşi în ziua de astăzi sunt foarte complexe din punct de vedere funcţional şi constructiv, acest lucru nu îngreunează alegerea celei mai bune maşini de spălat rufe. În linii mari, toate spală bine, multe storc bine şi unele chiar şi usucă hainele bine. Bine şi economic. De aceea, la cumpărare nu se pune problema cum să alegem cea mai bună maşină de spălat rufe, ci cea mai potrivită nevoilor personale.Iată care sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ţii cont la alegerea unei maşini de spălat rufe!

simeon stalpnicul png
  •  Încărcare frontală sau verticală
  •  Dimensiuni obişnuite/subţire/ mică şi compactă
  •  Capacitatea de spălare
  •  Programele maşinii de spălat rufe
  •  Viteza de centrifugare
  •  Maşini de spălat cu uscător sau fără?
  •  Eficienţa energetică
  •  Nivelul de zgomot
  •  Cuvă de plastic sau de inox?
  •  Maşini de spălat rufe smart, conectate la Internet
  •  Montare şi întreţinere.

Aspiratorul, în funcţie de mărimea locuinţei

Când cumperi un aspirator e normal să fii interesat, în primul rând, de puterea efectivă a aspiratorului. Pentru a afla acest aspect, citeşte valoarea din dreptul puterii de aspirare. Exprimată de asemenea în waţi (W), aceasta este semnificativ mai mică decât puterea totală a aspiratorului, însă îţi oferă un indiciu mult mai bun asupra gradului de absorbţie a prafului. În prezent, cele mai multe aspiratoare au o putere de aspirare de 300-450 W, în timp ce aspiratoarele ieftine au, în general, o putere de aspirare de circa 200-300 W.Pe lângă tipul de recipient pentru depozitarea prafului, tipul de duză şi perie sau puterea de aspirare, la cumpărarea unui aspirator trebuie să fii atent şi la alte aspecte:

simeon stalpnicul png
  • capacitatea de colectare: cantitatea de praf care poate fi aspirată în recipientul aspiratorului este măsurată în litri.
  • filtrul HEPA: cele mai multe aspiratoare noi beneficiază de un filtru HEPA (High Efficiency Articulate Air) care are rolul de a reţine particulele de praf în timpul procesului de aspirare. Este util atât pentru a evita împrăştierea prafului în cameră, cât mai ales în cazul persoanelor alergice la praf.
  • tipul de roţi: dacă vei folosi aspiratorul pe parchet, caută un aspirator cu roţi confecţionate din material moale, pentru a evita zgârierea suprafeţei;
  • cablul de alimentare: trebuie să aibă o lungime suficient de mare pentru a nu fi nevoit să schimbi prea des priza electrică;

Cuptorul cu microunde e de două feluri

Există două tipuri de cuptoare cu microunde. Alege-l pe cel care ţi se potriveşte cel mai bine!

simeon stalpnicul png
  • Standard - acesta este cuptorul clasic, pe care îl poţi monta oriunde în bucătărie, iar principalele sale avantaje sunt posibilitatea de a-i schimba poziţia ulterior şi preţul mai mic.
  • Incorporabil - se încadrează în mobilierul bucătăriei şi oferă astfel un aspect estetic camerei. De cele mai multe ori, are un design elegant şi poate fi poziţionat la nivelul ochilor, fiind astfel facil de folosit. Înainte de a miza pe un astfel de produs, reţine că nu vei putea schimba poziţia sa în bucătărie şi că preţul este (semnificativ) mai mare decât în cazul unui cuptor cu microunde obişnuit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net