De una singură de la 4 ani, a ajuns medic veterinar

Ultima actualizare:

    Raluca şi-a petrecut viaţa într-un centru de copii
Raluca şi-a petrecut viaţa într-un centru de copii

Raluca e un exemplu că în lumea asta se întâmplă şi minuni, că dacă munceşti, eşti un om bun, viaţa te răsplăteşte. Lăsată de părinţi pe când avea doar 4 ani, a trăit printre străini, dar a reuşit să se ridice şi să-şi construiască un viitor frumos. Acum, la 26 de ani, a absolvit cu brio Facultatea de Medicină Veterinară şi are deja primul job.

Cine s-a gândit vreodată cum e să te trezeşti, la 4 ani, singură pe lume? Să ai multe întrebări la care să nu ştii răspunsul? Raluca nu s-a gândit, ea a trăit toate astea pe pielea şi pe sufletul ei. Era doar o mână de om când a păşit pentru prima dată, de mână cu un străin, pe poarta SOS Satele Copiilor, loc în care ajung copiii orfani, asistaţi social. De atunci au trecut 22 de ani în care a fost tristă, în care i-a fost dor, dar şi-a făcut prieteni, a muncit, a zâmbit. Acum e fericită pentru a ajuns ce şi-a dorit: medic veterinar.

„Am familie, părinţi pe care îi vizitez, însă nu au putut să mă întreţină. Ştiu acum că decizia lor nu a fost una uşoară, dar în acel moment nu au avut condiţii şi nici resurse pentru susţinere şcolară. Aşa am ajuns la SOS Satele Copiilor şi mă consider norocoasă pentru că am locuit într-o căsuţă frumoasă cu toate condiţiile, am fost susţinută să merg la ce şcoală mi-am dorit”, mărturiseşte Raluca. Mamele sociale povestesc că a fost mereu un copil ambiţios, preocupat de şcoală, a făcut limbi străine, cursuri de perfecţionare, era prima din clasă la liceu, ba chiar a ajuns în faza de municipiu la olimpiada de biologie. Într-un an, întrebată ce-şi doreşte de la Moş Crăciun, ea a ales un atlas de anatomie, care să o ajute să intre la Medicină.


    E o mare  iubitoare  de animale
E o mare iubitoare de animale

Visul a devenit realitate. A intrat la Facultatea de Medicină Dentară, însă după un an şi-a dat seama că mult mai mult i se potriveşte Facultatea de Medicină Veterinară. A învăţat, a susţinut din nou examen şi a intrat din prima, la locurile fără plată. În anul IV a decis să se mute la Cluj, unde cursurile sunt acreditate internaţional, iar în vara aceasta a absolvit cu brio. S-a întors în Bucureşti, unde deja s-a angajat la un cabinet veterinar şi îşi aşteaptă cu zâmbetul pe buze pacienţii necuvântători. „În toţi aceşti ani, de când sunt la SOS, am învăţat multe. Am învăţat ce este respectul, să ajut când e nevoie. Am reuşit să accept că unele lucruri nu se pot schimba, să mă descurc în tot felul de situaţii şi să fiu independentă”, mai spune Raluca.

Click! spune

SOS Satele Copiilor este o organizaţie nonguvernamentală unde ajung, repartizaţi de Direcţiile de Asistenţă Socială, copii orfani sau care au pierdut îngrijirea familiei biologice. Ei locuiesc în căsuţele din Satul Copiilor până la vârsta de 14 ani, apoi îşi continuă studiile locuind în apartamente, fiind susţinuţi şi îndrumaţi până ajung pe picioarele lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net