Maica Domnului se uită la credincioşi

Ultima actualizare:

    Procesiune cu icoana adusă din Bucovina
Procesiune cu icoana adusă din Bucovina

Timp de trei zile, credincioşii din sudul ţării se pot închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă de la mănăstirea Dragomirna (Suceava). De Sfânta Maria, faimoasa icoană a ajuns pe malul Borcei, la biserica de la Volna (Călăraşi). Sâmbătă și duminică (9 și 10 septembrie), la această biserică vor fi ţinute mai multe slujbe speciale.

Printre reprezentările Maicii Domnului la Mănăstirea Dragomirna, din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, se află o icoană făcătoare de minuni şi mare ajutătoare celor care sunt în neputinţă sufletească şi trupească. O caracteristică a acestei icoane este faptul că privitorul are senzaţia că Maica Domnului îşi aţinteşte ochii asupra lui. În perioada 8 – 10 septembrie, cu sprijinul Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, Protopopiatul Călăraşi şi autorităţile locale organizează o procesiune cu icoana Maicii Domnului, scrie adevarul.ro.

Credincioşii din sudul ţării care au drum la Călăraşi pot călca pragul bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena de la Volna, pentru a se închina la icoana adusă din Bucovina. Sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 07.00 la ora 10.00, credincioşii pot asista la Acatistul Maicii Domnului şi la Sfânta Liturghie, iar de la ora 18.00 – la slujba Vecerniei, la Acatistul Maicii Domnului şi la Taina Sfântului Maslu.


    Cine doreşte să se roage la icoana făcătoare de minuni e aşteptat la Călăraşi
Cine doreşte să se roage la icoana făcătoare de minuni e aşteptat la Călăraşi

Duminică, 10 septembrie, începând cu ora 9.00, va fi săvârşită Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, alături de un ales sobor de preoţi şi de diaconi. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna va rămâne spre închinare până duminică, la ora 15.00, când delegaţia va pleca din Călăraşi.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net