«Ne prinde 12 noaptea la cozi ca să schimbăm cauciucurile»

Ultima actualizare:

    Braşovenii au aşteptat  la service-urile auto  chiar şi patru ore
Braşovenii au aşteptat la service-urile auto chiar şi patru ore

O răcire accentuată a vremii şi ninsori abundente erau anunţate pentru acest weekend, când ciclonul polar Olaf ar fi ajuns pe teritoriul României. Din fericire, „Olaf” a pierdut din intensitate în Norvegia şi nu va mai ajunge la noi. Dar şoferii s-au înghesuit la service-uri şi vulcanizări.

Ca în fiecare an, românii nu s-au dus din timp să-şi echipeze maşinile pentru iarnă. Ştirile din ultimele 24 de ore că un ciclon polar va lovi România duminică, i-a băgat în sperieţi pe şoferi. La Braşov, de exemplu, oamenii stau la coadă şi noaptea pentru a-şi monta cauciucurile.La unele service-uri auto din oraş oamenii aşteaptă chiar şi patru ore pentru ca mecanicii să schimbe anvelopele. Şi asta nu în timpul zilei, ci după miezul nopţii. La unele unităţi, braşovenii au făcut programări cu câteva săptămâni înainte. ”Am aşteptat trei ore şi jumătate până mi-a venit rândul. Am încercat să mai merg la alte service-uri, dar aveau programare abia peste trei zile, deci nu era de aşteptat. Am ales un service non-stop”, ne-a declarat un braşovean.

simeon stalpnicul png

”Aştept de vreo patru ore. Am dat pe cauciucuri vreo 2.000 de lei şi nu ştiu cât mă costă manopera”, a spus un alt client. Angajaţii service-urilor auto lucrează la foc continuu pentru a-şi mulţumi clienţii. Şi pentru că programul de muncă este prelungit, iar cererea este foarte mare, patronii firmelor îşi permit să crească preţurile. ”Durează circa 30 de minute să schimbăm cauciucurile, depinde de situaţie. Manopera costă 80 de lei până la ora 20.00 şi 100 de lei după ora 20.00”, spune angajatul unui service auto din Braşov. Dar preţurile pentru schimbarea anvelopelor pot ajunge chiar şi la 180 de lei, în funcţie de maşină şi de tipul de cauciucuri. Ciclonul polar Olaf, care era aşteptat să ajungă duminică şi în România, a pierdut din intensitate şi s-a disipat în Norvegia, astfel că nu mai reprezintă o ameninţare pentru noi, spun meteorologii. Astăzi, va ploua slab în sudul ţării, iar maximele vor fi între 5 şi 13 grade Celsius. Mâine, vreme închisă în toată ţara. Va ploua aproape peste tot, iar maximele vor fi între 5 şi 13 grade. Duminică, ploile vor acapara toată ţara.

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net