S-au rugat pentru sănătate la icoana care s-a pictat singură

Ultima actualizare:

     Credincioşii s-au strâns  încă de dimineaţă la Paraclisul  Catedralei Mântuirii NeamuluiFotografii: Tatiana Solomon
Credincioşii s-au strâns încă de dimineaţă la Paraclisul Catedralei Mântuirii NeamuluiFotografii: Tatiana Solomon

Sute de creştini au venit încă de marţi dimineaţă să se închine la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromiţa, despre care se spune că s-a zugrăvit singură. Icoana se găseşte la Muntele Athos, iar la Bucureşti sunt două copii ale acesteia.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromiţa de la Muntele Athos a fost serbată marţi, 12 iulie şi de bucureşteni. Icoana Maicii Domnului numită “Prodromiţa” este una dintre icoanele făcătoare de minuni, care se păstrează de mai bine de 100 de ani în Schitul românesc Prodromu din Grecia, în Sfântul Munte Athos. O copie a ei este adăpostită în incinta Schitului Darvari din Bucureşti, iar o alta este depusă în Paraclisul de la Catedrala Mântuirii Neamului. Ambele lăcaşuri de cult au cinstit icoana, încă din seara zilei de 11 iulie, când o mulţime de oameni s-au strâns pentru a i se închina ei.

simeon stalpnicul png

”Am venit să mă închin, să îi mulţumesc că m-a ajutat atunci când mi-a fost greu. Acum trei ani, am suferit o intervenţie chirurgicală complicată. Cu trei zile înainte de operaţie m-am rugat aici la Icoana de la Schitul Dar­vari. Operaţia a decurs bi­­ne. De a­­tunci vin în fiecare an”, ne-a spus Violeta, o femeie de 50 de ani. Dar vin şi mulţi tineri să se roage la icoana cunoscută că s-a zugrăvit singură. „Ani de zile am fost singură. Acum 5 ani m-a adus la icoană o prietenă, iar în acelaşi an m-am măritat”, ne-a spus Elena, de 38 de ani. ”Prima dată am ajuns din întâmplare la icoană. De atunci, parcă simt că cineva mă ocroteşte şi îmi este alături de câte ori am o problemă. Am stat azi două ore şi jumătate să mă pot închina, dar plec fericită”, ne-a spus şi Veronica, o pensionară de 62 de ani.

În 1863, Iordache Nicolau, iconar la mănăstirea Bucium din Iaşi a încercat să picteze icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus. Pictorul s-a poticnit inexplicabil şi, speriat, a încuiat atelierul, iar a doua zi, când s-a întors, icoana era desăvârşită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net