Au fugit la ştrand ca să scape de arşiţă

Ultima actualizare:

    Tumbele în apă au fost favoritele  adolescenţilorFoto: Dorin Constanda
Tumbele în apă au fost favoritele adolescenţilorFoto: Dorin Constanda

Cum fentăm zăpuşeala de afară şi din apartamente? Cu multă, multă apă, dar şi la ştranduri şi piscine. Cea mai fierbinte zi din vara anului 2017 ne-a lăsat pământul însetat, iar pe noi toropiţi. Ieri au fost 36 de grade la umbră, în sudul ţării.

Au vrut să prindă culoare, dar mai mult decât atât şi-au dorit să se răcorească. Aerul irespirabil dintre patru pereţi i-a trimis pe mulţi bucureşteni la ştrand. La Magic Place Crângaşi, ieri, la prânz, erau 400 de persoane. Tineri, dar şi părinţi cu copii, au ieşit la bălăceală. “Nu mai puteam sta în casă. Blocurile sunt încinse, dar aici este perfect. Apa limpede este numai bună să ne răcorim”, ne-a spus Dana, o tânără sexy, de 22 de ani.


    Dana s-a răcorit  în piscina  cu valuriFoto: Dorin Constanda
Dana s-a răcorit în piscina cu valuriFoto: Dorin Constanda

Ruxandra şi Cris erau la scăldat de trei ore şi nu aveau de gând să plece prea curând. Pe o arşită ca asta, mai ales că e vacanţă, au toate motivele să se distreze toată ziua. Şi cum nu le trebuie prea mulţi bani la ei, şi părinţii sunt fericiţi. Intrarea i-a costat câte 30 de lei, pentru o apă plată au mai dat 5 lei, iar pentru un suc natural de portocale au plătit 10 lei. O pizza făcută la cuptor de lemne este între 20 şi 25 de lei, un mic costă 3 lei, o porţie de carofi este 5 lei, iar o îngheţată la cornet ajunge la 3 lei. Adulţii se pot răcori cu o bere pentru care plătesc între 6 şi 8 lei.


    Toboganele au  fost şi de această  dată atracţia  loculuiFoto: Dorin Constanda
Toboganele au fost şi de această dată atracţia loculuiFoto: Dorin Constanda

Intrarea în weekend la Magic Place, ştrandul familiei Borcea, este de 50 de lei, respectiv 30 de lei pentru elevi şi studenţi şi 20 de lei pentru pensionari. Şi aveţi toate motivele să mergeţi astăzi la piscină, dacă nu ajungeţi la mare. Un val de căldură din Africa a ajuns şi în ţara noastră, astfel că ieri s-au înregistrat 36 de grade Celsius, la Craiova, şi 35 în Capitală. Mult pentru luna iunie, dar chiar şi aşa nu a fost depăşită maxima istorică. În iunie 1938 au fost 38,8 grade Celsius. Însă e posibil ca zilele următoare să fie devansată. Până la sfârşitul săptămânii viitoare, meteorologii anunţă în continuare temperaturi ridicate, iar pentru astăzi sunt prognozate 37 de grade la umbră, în special în Lunca Dunării.

Fugiţi la mare!

simeon stalpnicul png

Cei care îşi doresc să se bronzeze încă din luna iunie au fugit deja la mare. Hotelierii din Mamaia spun că gradul de ocupare este de circa 85%, dar şi celelalte staţiuni de la malul mării vor fi pline de turişti. Într-adevăr, vremea este deosebit de caldă pentru această perioadă a anului şi este primul weekend când sunt prognozate temperaturi în jur de 30 de grade şi cer senin. Ieri, la orele prânzului termometrele indicau 31 de grade la Mamaia şi 32 de grade la Mangalia. ”Apa mării s-a încălzit. Vineri la prânz erau 23 de grade la Mangalia şi 22 de grade la Constanţa, iar în acest sfârşit de săptămână se va încălzi până în jur de 24 de grade. În aer, căldura se va domoli şi prognozăm 28 de grade”, ne-a spus Constanţa Vâlciu, meteorolog ANM. (Marina Dohi)

Au fost lansate 18 rachete antigrindină

simeon stalpnicul png

Culturile, răsadurile şi pomii fructiferi erau în pericol dacă ar fi căzut grindină. Ca urmare a instabilităţii atmosferice înregistrate în ultimele zile, au fost lansate 18 rafale de rachete, în patru puncte din Prahova şi din punctul Bizigheşti, judeţul Vrancea, informează Ministerul Agriculturii. De la începerea programului de protecţie a culturilor, adică din 15 aprilie până acum, au fost lansate 218 rachete antigrindină. Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor (SNACP) a fost activat în avans cu o lună, din pricina vremii capricioase şi a fenomenelor meteo periculoase prognozate de ANM.

Record mondial de temperatură

În Kuweit, temperaturile au ajuns joi la 54 de grade Celsius, cea mai mare temperatură înregistrată vreodată pe glob. Recordul înregistrat în Valea Morţii din California, în 1913, de 56,7 grade Celsius, este pus la îndoială, din pricina metodelor de măsurare de atunci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net