Azi avem "amical" cu Franţa la Mondiale! În joc e doar orgoliul tricolorelor

Ultima actualizare:

    Naţionala feminină de handbal
Naţionala feminină de handbal

România şi Franţa se întâlnesc astăzi (de la ora 19.00) în ultima etapă a grupelor Campionatului Mondial din Germania. Tricolorele nu mai pot pierde locul 1 în grupă, dar au de răzbunat corecţia dură primită în 2011, la turneul final din Brazilia.

Doar două jucătoare din actualul lot (extrema Ardean Elisei şi portăriţa Denisa Dedu) au trăit pe viu una dintre cele mai mari umilinţe din istoria recentă a echipei noastre. La CM 2011, în ultimul meci din faza grupelor, România antrenată la acea vreme de Radu Voina a cedat la un scor halucinant (20-39), rezultat care a lovit din plin în încrederea handbalistelor tricolore. De-atunci, România şi Franţa s-au evitat la turneele finale de campionat european sau mondial.

Astăzi, la Trier, în Germania, a venit vremea ca româncele să arate că diferenţa de 19 goluri din urmă cu şase ani a fost una pur întâmplătoare. Pe hârtie, franţuzoaicele au început Mondialul 2017 ca o candidată certă la titlu, în timp ce Cristina Neagu şi colegele sale aveau speranţe minime de a apăra bronzul din 2015. Totuşi, meciurile de până acum au arătat o naţională a României extrem de mobilizată şi de pragmatică, în timp ce Franţa a clacat încă din primul meci, eşecul surprinzător cu Slovenia.

Dincolo de rivalitatea dintre cele două naţionale, România – Franţa e un meci care pune faţă în faţă patru componente ale echipei de club CSM Bucureşti. Pe de-o parte sunt Cristina Neagu şi Aneta Udriştioiu, iar de cealaltă puternicele aruncătoare de la distanţă Gnonsiane Niombla şi Camille Ayglon. În aceeaşi idee, alte două handbaliste franceze (centrul Allison Pineau şi portăriţa Leynaud) au trecut la un moment dat pe la formaţii de club de la noi. De asemenea, va fi o partidă specială pentru două dintre handbalistele noastre, Crina Pintea şi Melinda Geiger, legitimate chiar în campionatul francez, la Issy-Paris, respectiv Brest.

Clasamentul grupei A

1. România 8p

2. Slovenia  6p

3. Franţa     5p

4. Spania    5p

5. Angola    0p

6. Paraguay 0p

*Se califică în optimi primele patru clasate.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net