CSM Bucureşti e sigură de AUR la Mondialul de handbal!

Ultima actualizare:

    Gullden şi Jacobsen, două dintre cele trei suedeze de la CSM
Gullden şi Jacobsen, două dintre cele trei suedeze de la CSM

Naţionala noastră nu mai e de mult la Mondiale, dar echipa de club CSM Bucureşti e sigură de faptul că va avea după finala de duminică cel puţin o campioană mondială.

În condiţiile în care România e deja acasă, în semifinalele Olanda – Norvegia şi Suedia – Franţa vom sta cu ochii pe cele şapte reprezentante ale „tigroaicelor” de la CSM Bucureşti. E vorba despre şase handbaliste străine care fac parte din lotul echipei noastre, dar şi despre antrenoarea suedeză a CSM-ului, Helle Thomsen. Aceasta din urmă pregăteşte în paralel naţionala Olandei, revelaţia ultimilor ani în handbalul mondial. În semifinala de astăzi contra marii favorite Norvegia, Helle Thomsen o va avea ca adversară şi pe eleva sa de la CSM, interul dreapta Amanda Kurtovic. Într-un fel, cele două sunt de fapt conaţionale, norvegianca fiind născută în Suedia, din mamă suedeză şi tată croat.

După duelul Thomsen – Kurtovic, alte cinci componente ale echipei bucureştene se vor bate între ele în a doua semifinală de astăzi de la Hamburg, Suedia – Franţa. Pe de-o parte, nordicele se bazează pe aruncările distrugătoare ale Isabellei Gullden, dar şi pe pătrunderile de pe extremă ale lui Nathalie Hagman. De asemenea, în lotul Suediei se află şi Sabina Jacobsen, rezerva Cristinei Neagu la CSM. De cealaltă parte, la franţuzoaice, le regăsim pe Gnonsiane Niombla şi pe Camille Ayglon-Saurina, două jucătoare de bază în linia de 9 metri a grupării bucureştene.

Programul semifinalelor de vineri:

Olanda – Norvegia         18.30, TelekomSport 1

Suedia – Franţa    21.30, TelekomSport 2

*Finala e programată duminică.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net