Fetno i-a cucerit pe brazilieni! Instructoarea Anca Niţă, mândră că e româncă

Ultima actualizare:

    Anca Niţă este cea care a pus la punct conceptul Fetno  Foto: arhivă personală
Anca Niţă este cea care a pus la punct conceptul Fetno Foto: arhivă personală

Aerobicul pe muzică de folclor remixată e şi pe placul brazilienilor, care sunt la un pas să dea Samba pe Fetno, ceea ce nu e puţin lucru! Fosta gimnastă Anca Niţă şi trupa ei de instructori au făcut recent demonstraţii în stradă, la un eveniment de fitness, organizat la Udine, iar publicul a fost în extaz.

Când spui Brazilia ai în faţa ochilor dansul plin de pasiune şi petrecerile de stradă de la Rio. Dar iată că brazilenii nu adoră doar Samba, iar cea care i-a făcut să fie deschişi şi altor stiluri de dans îmbinat cu sport este o româncă. Anca Niţă şi trupa ei de instructori au cucerit oraş după oraş şi îi învaţă pe cei dornici de mişcare să facă fitness pe muzică de folclor, remixată de un celebru Dj. Totul a pornit dintr-o joacă, cu câteva evenimente la Milano, Roma şi Rimini, iar ultima oprire, la Euro Welness Parade, la Udine, a însemnat pentru Anca Niţă confirmarea că Fetno este acum cartea ei de vizită.


    Anca predă cursuri de Fetno, iar o parte dintre instructori fac parte din trupa eiFoto: arhivă personală
Anca predă cursuri de Fetno, iar o parte dintre instructori fac parte din trupa eiFoto: arhivă personală

“Atmosfera a fost electrizantă. Toţi cei care ne-au văzut şi au participat la demonstraţii au încercat imediat să imite paşii, ceea ce m-a bucurat enorm. Muzica populară, mixată de Clanker Jones, un dj care a a antrenat publicul şi la Festivalul de la Untold, i-a făcut pe cei din jur să transforme totul într-o adevărată petrecere. M-am simţit ca la un carnaval şi aşa probabil că au fost şi brazilienii, care ne-au urmărit atent, şi ar vrea acum să încerce Fetno şi la ei. Ca semn de mulţumire, le-am oferit celor care au stat cu ochii pe noi brâuri şi sucitori”, ne-a povestit Anca Niţă.

Ce este Fetno

Fetno se adresează atât copiilor, cât și adulților, deschiși spre nou, dar care țin cont și de tradițonal. O şedinţă durează 50 de minute, iar în timpul ei se ard 700-800 de calorii. Prin dans se lucrează toate grupele de muşchi, în special cei abdominali şi fesieri. Instructorii de Fetno spun că noul concept contribuie la echilibrul dintre un trup sănătos, armonios și un psihic bun.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net